Οικονομική Εξόρμηση ΝΑΡ, Δεκέμβρης 2022-Γενάρης 2023

 

Κάλεσμα ενίσχυσης και στήριξης της Οικονομική Εξόρμηση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

NΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΝΕΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση προκηρύσσει δίμηνη οικονομική εξόρμηση από 1η Δεκέμβρη 2022 έως 31 Γενάρη 2023. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κατάσταση με μεγάλες δυσκολίες και εμπόδια στη δράση των κομμουνιστικών δυνάμεων που αντιστέκονται στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική και δεν συμμορφώνονται στις νόρμες της υποταγής και της συναίνεσης. Η συνέχιση του πολέμου, η ακρίβεια, η συρρίκνωση της αξίας των ήδη πενιχρών μισθών και συντάξεων, η εργασιακή ζούγκλα, το αντιδημοκρατικό πογκρόμ, η λεηλασία κάθε δημόσιου αγαθού από την αρπακτική λεηλασία της ολιγαρχίας κάνουν όλο και πιο δύσκολες τις συνθήκες για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αλλά και πιο επιτακτικό να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς του συστήματος.

Σχεδιάζουμε, όχι απλώς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, αλλά να προχωρήσουμε σε μια επανεξόρμηση των κομμουνιστικών ιδεών για να αποτελέσουν ένα μαζικό ρεύμα στην κοινωνία και να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική απελευθέρωση. Αυξημένες οι απαιτήσεις, αυξημένες και οι ανάγκες για μέσα και υλικά για τη δράση μας. Ειδικά θα χρειαστεί να ανταποκριθούμε την επόμενη χρονιά, εκτός από τα πάγια λειτουργικά μας έξοδα, στις αυξημένες δαπάνες για το 5ο συνέδριο της οργάνωσής και τις εκλογικές μάχες του 2023.

Στόχος μας να αντιμετωπίσουμε συλλογικά το σχέδιο της κυβέρνησης και συνολικά του συστήματος που υψώνει πολλαπλά εμπόδια στη δράση και τις παρεμβάσεις όσων μάχονται ενάντια στην εξουσία τους και την καπιταλιστική κυριαρχία.

Τα καταφέραμε το προηγούμενο διάστημα απέναντι στο σχέδιο της οικονομικής εξόντωσης. Τα πρόστιμα που υποστήκαμε και οι δίκες που εξελίσσονται με τις πολλαπλές διώξεις, δεν κατάφεραν να μας αποδυναμώσουν. Έτσι, καμιά και κανένας μας δεν είναι όμηρος στην οικονομική αφαίμαξη του κράτους. Και αυτό το πετύχαμε συλλογικά, παρά το μεγάλο κόστος, χάρις στην αλληλεγγύη και την οικονομική συνεισφορά των μελών και τη συγκινητική ανταπόκριση και τη συνδρομή εκατοντάδων φίλων μας φίλων μας.

Όμως, οι ανάγκες δεν τελείωσαν για την οικονομική στήριξη στις επόμενες δίκες, αλλά και για την κάλυψη των υλικών όρων, που λόγω ανατιμήσεων είναι αυξημένου κόστους, για την παρέμβαση και λειτουργία της οργάνωσης, αλλά και για την αναγκαία αναβάθμιση της παρέμβασης της αντικαπιταλιστικής και σύγχρονα κομμουνιστικής αριστεράς στην οποία το ΝΑΡ για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλείται να συμβάλει.

Είναι γεγονός ότι όσο δυσκολεύει η οικονομική κατάσταση της εργατικής τάξης και η φτωχοποίηση εξαπλώνεται, τόσο ο κόσμος που απευθύνεται το ΝΑΡ τα φέρνει δύσκολα. Όμως, σε αυτό τον κόσμο απευθυνόμαστε, στον κόσμο που δίνει από το υστέρημα του. Γιατί εμείς δεν έχουμε και δεν θέλουμε χορηγούς, δεν αναζητούμε κρατικές επιλεκτικές επιχορηγήσεις. Για να μπορούμε να πορευόμαστε με την οικονομική ανεξαρτησία μας από τα διάφορα κέντρα πάντα με το σύνθημα:

«Λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους, για την οικονομική ανεξαρτησία της κομμουνιστικής επαναστατικής αριστεράς».

Κυκλοφορούν κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης από τις οργανώσεις του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ν.Κ.Α.. Επίσης, ενισχύσεις και προσφορές μπορούν να κατατίθενται στο όνομα "Μαρξιστικό Πολιτιστικό Εργαστήρι" στους λογαριασμούς :

- Εθνικής Τράπεζας με IBAN: GR 6301101510000015100178175 και

- Τράπεζας Πειραιώς με IBAN : GR6301710240006024151313688

Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους και τις φίλες του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση να συμβάλλουν και σε αυτή τη μάχη για την κάλυψη των στόχων της εξόρμησης.

Για να ξεπεράσουμε τους αντιδημοκρατικούς φραγμούς που θέτει το πολιτικό σύστημα, την αποσιώπηση της δράσης μας από τα ΜΜΕ, τα κάθε λογής εμπόδια που βάζει το κατεστημένο.

Για μια ισχυρή και μαχόμενη αντικαπιταλιστική αριστερά παρούσα σε όλες τις μάχες.

Για ένα 5ο συνέδριο-συμβολή σε σύγχρονη οργάνωση Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης.

 

Creative Commons License    Το narnet.gr στηρίζει το ελεύθερο λογισμικό
Αυτό το έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Ελλάδα