Video: Μια συζήτηση με τον Άγγελο Χάγιο, 30 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΡ

«Στα ερωτήματα της ιστορίας και της πορείας μας σκεφτόμαστε τα ερωτήματα και τις απαντήσεις του σήμερα» τονίζει ο Άγγελος Χάγιος στη συζήτηση που καταγράφεται στο νέο video που αναρτήθηκε στα πλαίσια του αφιερώματος για τα 30 χρόνια από τη ρήξη του 1989 και την δημιουργία του ΝΑΡ.

Το νέο αυτό video με τον Άγγελο Χάγιο, επί πολλά χρόνια μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ τη δεκαετία του 1970, δημοτικό σύμβουλο Δήμου Αθήνας επί σειρά ετών και ένα από τα 15 μέλη της Κ.Ε. του ΚΚΕ που αποχώρησαν το 1989, στον πυρήνα της προσπάθειας συγκρότησης του ΝΑΡ από την ίδρυσή του και σήμερα μέλος του γραφείου της Π.Ε. του ΝΑΡ, αποτυπώνει την πορεία του ρεύματος αριστερής κριτικής και αμφισβήτησης από τον αντιδικτατορικό αγώνα και τη μεταπολίτευση, την πορεία ενσωμάτωσης της επίσημης αριστεράς τη δεκαετία 1980 και τα πρώτα βήματα ρήξης, ενώ διατυπώνει και ορισμένες σκέψεις αποτίμησης για την 30-χρονη πορεία του εγχειρήματος του ΝΑΡ.

«Η ρήξη του 1989 έπιασε το νήμα προηγούμενων αναζητήσεων και ρήξεων στη νέα εποχή» αναφέρει ο Α. Χάγιος, υπογραμμίζοντας ότι «είχε νόημα η πορεία της ρήξης και οι προσπάθειές μας για να συνεχιστούν και όλες οι απόπειρες ξεπεράσματος της ηττημένης αριστεράς και των προηγούμενων προσπαθειών». «Η πορεία μας είναι ανολοκλήρωτη και πρέπει οι νεότεροι αγωνιστές, οι νέοι σύντροφοι και συντρόφισσες να δουν τον ατελή χαρακτήρα της πορείας μας, αλλά και το σημερινό σχέδιο που παρουσιάζουμε σαν ΝΑΡ για να υπερβούμε τις αδυναμίες, το σχέδιο για το κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα της εποχής μας

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συζήτηση με τον Άγγελο Χάγιο: