Video - Δείτε ολόκληρη την διαδικτυακή εκδήλωση του ΝΑΡ - 15 Μάη 2020

 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Μαίου 2020 η διαδικτυακή πολιτική εκδήλωση του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α. με θέμα: Για τη ζωή που μας αξίζει! Να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι ο λαός την κρίση.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η Πρόταση του ΝΑΡ για την πολιτική αντεπίθεση του κινήματος και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Μίλησαν οι:

  • Αντώνης Δραγανίγος, εργαζόμενος, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση,
  • Άννα Μπαχτή, εκπαιδευτικός, μέλος του Π.Σ.Ο. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,
  • Κώστας Τριχιάς, νέος εργαζόμενος, μέλος του ΚΣ της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση
  • Την εκδήλωση-συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Μουρμούρης

Όπως τόνισε ο Αντώνης Δραγανίγος, μέσα σε μια νέα φάση και κατάσταση με αρκετά διαφορετικά χαρακτηριστικά, η πρόταση του ΝΑΡ στοχεύει στη συσπείρωση ευρύτερων εργατικών λαϊκών δυνάμεων για να οργανωθεί αποτελεσματικά η αντεπίθεση. Είναι πρόταση για αποτελεσματικούς και αποφασιστικούς αγώνες, αλλά και πρόταση για μια άλλη αριστερά, ανάγκη που φαίνεται εμφατικά, μαχόμενη και ανατρεπτική, με αντικαπιταλιστική και σύγχρονα κομμουνιστική πολιτική και στόχευση.

Η Άννα Μπαχτή σημείωσε ότι σήμερα, άμεσα πρέπει να δοθεί η μάχη. Το αστικό στρατόπεδο έχει ξεκάθαρες θέσεις και στόχους, νομοθετεί, επιτίθεται στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. Το εργατικό στρατόπεδο χρειάζεται πολιτική πρόταση, κινήσεις αποφασιστικής ανασυγκρότησης. Να απαντήσει η μαχόμενη αριστερά σε όλη τη γραμμή της επίθεσης.

Ο Κώστας Τριχιάς τόνισε την ζωτική σημασία που έχει ο αγώνας για το μεροκάματο, για τη δουλειά, για τα μεγάλα προβλήματα ειδικά της νέας γενιάς, αγώνας που θα είναι πιο επικίνδυνος, πιο αποτελεσματικός με ένα πρόγραμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης που να φωτίζει τις μάχες και να οδηγεί σε νέους δρόμους το κίνημα. Απαιτείται οργανωμένος λαός, όργανα επιβολής της θέλησης της κοινωνικής πλειοψηφίας, επαναστατική γραμμή σήμερα.

Δείτε εδώ ολόκληρη την διαδικτυακή Πολιτική Εκδήλωση του ΝΑΡ από τη σελίδα στο facebook

Δείτε video με όλη την εκδήλωση από το επίσημο κανάλι του ΝΑΡ στο You tube παρακάτω: