Nίκη του κινήματος αλληλεγγύης στους φαντάρους η αθώωση του αγωνιστή

 

Μεγάλη νίκη του κινήματος αλληλεγγύης στους φαντάρους, του αντιπολεμικού αγώνα και του Δικτύου «Σπάρτακος». Αθώος ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος στη δίκη στην Αλεξανδρούπολη!

Αθώο έκρινε το δικαστήριο στην Αλεξανδρούπολη τον Νίκο Χαραλαμπόπουλο για την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση», ύστερα από μήνυση αξιωματικού, πρώην διοικητή μονάδας στην περιοχή. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη των φαντάρων, του κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό σε όλη τη χώρα! Γιατί στο πρόσωπο του αγωνιστή Νίκου Χαραλαμπόπουλου δικάστηκε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, οι αγωνιζόμενοι φαντάροι όλης της Ελλάδας, το αντιπολεμικό διεθνιστικό κίνημα.

Η κατηγορία κατέπεσε πλήρως στο δικαστήριο από τους μάρτυρες υπεράσπισης, όπου απεναντίας αναδείχθηκε ο αγώνας που κάνουν το Δίκτυο «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων για τα δικαιώματα των φαντάρων εδώ και δεκαετίες.

Εντύπωση προκάλεσε η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από τα δικαστήρια από μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, φοιτητές/τριες, αλληλέγγυους/ες. Σε συγκέντρωση είχε καλέσει και η περιφερειακή κίνηση Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση – Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Η δίωξη κατά του «Σπάρτακου» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, η οποία προσωποποιήθηκε στον Νίκο Χαραλαμπόπουλο, είχε προκαλέσει μεγάλο κύμα αλληλεγγύης στο Δίκτυο και την ΕΑΣ, με δεκάδες αποφάσεις-ψηφίσματα φοιτητικών συλλόγων, σωματείων και πολιτικών οργανώσεων.