Camping Αναιρέσεις 2020 στα Άγραφα

 

3ήμερο Camping Αναιρέσεις 2020

31 Ιουλίου- 2 Αυγούστου | Οροπέδιο Καραμανώλη, Καταφύγιο Αγράφων

Μετά από έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο πανελλαδικό κύκλο πολιτικών-πολιτιστικών εκδηλώσεων στις πλατείες, οι Αναιρέσεις ανανεώνουν το θερινό τους ραντεβού το τριήμερο 31/7 – 2/8 στα Άγραφα στο Νομό Καρδίτσας διοργανώνοντας camping στο καταφύγιο των Αγράφων. Το εξαιρετικά όμορφο τοπίο, η ιστορική παράδοση και οι αγώνες του κομμουνιστικού κινήματος στην περιοχή, αλλά και οι σύγχρονες αντιστάσεις ενάντια στη λεηλασία της φύσης και του περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με τις πολιτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες των φετινών Αναιρέσεων κάνουν αυτό το τριήμερο camping φθηνό και ποιοτικό προορισμό ξεκούρασης και αναψυχής.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή ταινίας, θεματική μουσική βραδιά, πεζοπορία στην ιστορική Νιάλα, επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο χωριό Ρεντίνα (εκεί ήταν η έδρα της Σχολής Αξιωματικών του ΕΛΑΣ), εκδρομή στη Λίμνη Πλαστήρα και στις γύρω περιοχές. Το Σάββατο στο χώρο του καταφυγίου θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση και θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι.

Ενάντια στους ατομικούς δρόμους, στην ανταγωνιστικότητα και στις διακοπές που να αποτελούν προνόμιο, εμείς αντιπαραβάλουμε μια εικόνα απ’ το συλλογικά διαμορφωμένο μέλλον μας για αυτό και επιδιώκουμε να ενισχύσουμε πλευρές αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και συλλογικότητας.

Πρόγραμμα 3ημερου κάμπινγκ Αναιρέσεις 2020:

Παρασκευή 31/07. Αναχώρηση από τις πόλεις, άφιξη στον χώρο και εγκατάσταση.

Καλωσόρισμα από την οργανωτική επιτροπή και προβολή του ντοκιμαντέρ: «Νιάλα, μια ξεχασμένη σελίδα της ιστορίας»

Σάββατο 01/08 Πρωινό και καφές. Πεζοπορία στη Νιάλα που είναι μια πανέμορφη βουνοκορφή των Αγράφων και ταυτόχρονα μια σημαντική σελίδα από την εποποιία του ΔΣΕ. Παράλληλα με την πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί ιστορική ξενάγηση και στάση στο μνημείο του ΔΣΕ, καθώς και δράση της ν.Κ.Α. σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Απόγευμα εκδήλωση με τίτλο: «Αιολική ενέργεια: Ευλογία ή Κατάρα?» με ομιλητές τον Κώστα Βουρεκά, Αρχιτέκτονα και μέλος της ομάδας ΝΑΡ-ν.Κ.Α. για το ενεργειακό ζήτημα, και παρέμβαση από μέλος της Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα.

Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ρεμπέτικο γλέντι στον χώρο του κάμπινγκ με το συγκρότημα «Κληματαριά».

Κυριακή 02/08 Πρωινό και καφές/ξεστήσιμο. Αναχώρηση. Στάση στη λίμνη Πλαστήρα και στην συνέχεια εκδρομή στο χωριό της Ρεντίνας και επίσκεψη του μουσείου εθνικής αντίστασης (Σχολή Αξιωματικών του ΕΛΑΣ). Απόγευμα αναχώρηση για τις πόλεις.