2013: Καλή και δημιουργική χρονιά

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα, εύχεται σε όλους τους εργαζόμενους-έλληνες και μετανάστες-, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους νέους και τις νέες, μια καλή νέα χρονιά. Ευχόμαστε σε όλους του συντρόφους και συντρόφισσες, τους συναγωνιστές, φίλους και φίλες, καλούς αγώνες και δημιουργική χρονιά.

Τις τεράστιες δυσκολίες στην επιβίωση και το μεροκάματο, τη ζωή, τις σπουδές και την κάλυψη των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας τις βιώνουμε όλοι καθημερινά. Ο κόσμος που φτιάχνει ο γερασμένος και σε βαθιά κρίση υπαρκτός καπιταλισμός, είναι ο κόσμος των λίγων. Για να επιβιώσουμε και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ανατροπή της επίθεσης που εξαπολύεται ενάντια στον κόσμο της δουλειάς. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ανατροπή του βάρβαρου αυτού συστήματος.

Το 2013, παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τα εμπόδια, παρά την «απαισιοδοξία» της καθημερινότητας, οι εργαζόμενοι και οι νέοι, ο κόσμος του αγώνα και της αξιοπρέπειας, ο λαός μας, μπορεί να πάει τα πράγματα αλλιώς. Στο δικό μας χέρι, στη δική μας αποφασιστικότητα και τόλμη βρίσκεται το μέλλον.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και νέο, κάθε αγωνιστή, να πάρει θέση στην πάλη για την επιβίωση, στη μάχη για τα δικαιώματα του λαού. Να συμβάλλει στον αναγκαίο παλλαϊκό ξεσηκωμό για την ανατροπή της συγκυβέρνησης και της πολιτικής της, στους μεγάλους αγώνες για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επιδρομής και της χούντας κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ. Στους αγώνες ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό, την καταστολή και το φασισμό. Για τις λαϊκές ελευθερίες που έχει ανάγκη η εποχή μας.

Η δυναμική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης, η ορμή και δύναμη ενός παλλαϊκού – πανεργατικού ξεσηκωμού, είναι πολύ πιο χρήσιμα για το λαό, μας πάνε πολύ πιο μακριά, μπορούν να επιφέρουν σαρωτικές αλλαγές και στο πολιτικό - κυβερνητικό επίπεδο, από τις προτάσεις εκλογικής αναμονής και κυβερνητικής διαχείρισης της κρίσης. Οι μεγάλες αναγκαίες τομές δεν γίνονται από κυβερνήσεις εντός της ΕΕ και του συστήματος, αλλά από μεγάλα κινήματα, στηριγμένα στα δικά τους δημοκρατικά όργανα, που διεκδικούν όχι τη διαχείριση, αλλά την ανατροπή, όχι μέρος της εξουσίας (κυβέρνηση), αλλά όλη την εξουσία και τον πλούτο για τους εργαζόμενους. Σε αυτό το στόχο πρέπει να ρίξει το βάρος της η Αριστερά και οι εργαζόμενοι, και για τις σημερινές μάχες και για τις αυριανές.

Κρίσιμο ζητούμενο για να αλλάξουν τα πράγματα, για να νικήσουμε, είναι μια νέα και ανώτερη συγκρότηση και οργάνωση της ταξικής, επαναστατικής και κομμουνιστικής πρωτοπορίας σε όλα τα επίπεδα. Για ένα άλλο, νέο εργατικό κίνημα που θα μπορεί να οδηγεί τους αγώνες σε σύγκρουση και νίκη. Για ένα μέτωπο και μια αριστερά, μαχητική, τολμηρή, σκεπτόμενη και αντίστοιχη στις μεγάλες προκλήσεις του καιρού μας. Που θα μιλάει για όλα, τα μικρά και τα μεγάλα, ως δύναμη ανατροπής και όχι «καλλωπισμού» του συστήματος. Για την νέα επανεξόρμηση των απελευθερωτικών κομμουνιστικών ιδεών και το ρίζωμά τους στην κοινωνία και τους εργαζόμενους, την οργάνωση και ανάπτυξή τους.

Το 2013 θα είναι μια χρονιά σημαντική για τους αγώνες του λαού μας, για την κατεύθυνση και την πορεία του κινήματος. Σημαντική και για την προσπάθεια της αντικαπιταλιστικής αριστεράς ώστε να ενισχυθεί σημαντικά σαν πολιτικό ρεύμα και δύναμη ανατροπής. Σταθμοί σε αυτή την μάχη, αποτελούν η 2η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους (Φεβρουάριο), και το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ την άνοιξη του 2013. Αλλά και η 4ηΣυνδιάσκεψη της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση τον Μάρτιο.

Με το 3ο συνέδριό μας, θα επιχειρήσουμε μια τομή και πρόταση για σύγχρονο, μαζικό φορέα της κομμουνιστικής απελευθέρωσης. Θα καταθέσουμε τη συμβολή μας και θα κάνουμε ένα ακόμα βήμα για την επαναθεμελίωση του κομμουνισμού στον 21ο αιώνα. Γιατί για μας η κοινωνική απελευθέρωση δεν είναι κάτι για το μακρινό μέλλον, αλλά ανάγκη και δυνατότητα του σήμερα. Γιατί για μας η υπόθεση της κομμουνιστικής απελευθέρωσης δεν είναι έργο κάποιων ειδικών, ενός κόμματος ή μιας ομάδας «σοφών», αλλά υπόθεση της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Είναι η «κίνηση που καταργεί την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων» από σήμερα κιόλας.

Στη Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και στο Συνέδριο του ΝΑΡ, επιδιώκουμε ενίσχυση της πορείας και της προσπάθειας για το αναγκαίο μέτωπο - πόλο της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής και σύγχρονα κομμουνιστικής Αριστεράς.

Το ΝΑΡ απευθύνει μήνυμα συσπείρωσης, ταξικής αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας, στηριγμένα στις τεράστιες ανάγκες και δυνατότητες της εποχής μας. Ανάγκη και δυνατότητα για μια άλλη ζωή, μια άλλη κοινωνία, στα χέρια των εργαζομένων, με τον τεράστιο παραγόμενο πλούτο στα χέρια αυτών που τον παράγουν, με τη γνώση και την επιστήμη προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Με την συλλογικότητα, την οργάνωση και την ταξική αλληλεγγύη μπροστά, για μια ζωή ελεύθερη και άξια. Στις μικρές και μεγάλες μάχες, στο χώρο δουλειάς, τη γειτονιά, το σχολείο και τη σχολή. Στη μάχη των ιδεών και της θεωρίας. Στη μάχη των αξιών και της καθημερινότητας. Στη μάχη του πολιτισμού και της αντίστασης.

Δυνατότητα να δημιουργήσουμε και όχι να καταστρέψουμε, όπως κάνει ο καπιταλισμός. Ανάγκη να επιβιώσουμε, άρα να παλέψουμε, και όχι να υποταχθούμε, όπως μας καλεί ο αντίπαλος. Στηριγμένοι στην αισιοδοξία της ανθρώπινης θέλησης. Στηριγμένοι στην οργάνωση, την γνώση, τις εμπειρίες-θετικές και αρνητικές-της ιστορίας και του κινήματος.

Σε αυτό το δρόμο, αξίζει να στρατευθεί ο κόσμος της δουλειάς και η νεολαία.

Το 2013 να μιλήσουμε τολμηρά: Το ζήτημα είναι να αλλάξουμε τον κόσμο!