17 Νοέμβρη αγώνα και αντίστασης (συνεχής ενημέρωση)

 

Συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις στην απαγορευμένη συγκέντρωση και πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου από την ιστοσελίδα της εφημερίδας ΠΡΙΝ, πατήστε εδώ

Απίστευτη αστυνομοκρατία σε όλο το κέντρο της Αθήνας και ειδικά στην περιοχή κοντά στο Πολυτεχνείο. Συνεχείς έλεγχοι σε πεζούς και οχήματα στο κέντρο της Αθήνας. Αστυνομικοί χωρίς διακριτικά εμπόδισαν ακόμα και σε συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και εκπροσώπους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να προσεγγίσουν το χώρο. 

Αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέθεσε νωρίτερα σήμερα στεφάνι στην πύλη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Σε δηλώσεις τους τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλουν την προσπάθεια απαγόρευσης να φτάσει στο Πολυτεχνείο η αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από τους συνωστισμένους σε μπουλούκια αστυνομικούς. Κάλεσμα για την πορεία το απόγευμα.

Στην Πάτρα, στο ιστορικό κτίριο του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών όπου έγινε η κατάληψη των φοιτητών της πόλης το Νοέμβρη του 1973 παραβρέθηκαν από το πρωί φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία, συνδικαλιστές και αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Ακολούθησε προσπάθεια της αστυνομίας να εκδιωχθούν. Στους δρόμους της πόλης με πορεία οι φοιτητές και αγωνιστές που βρίσκονταν στο Παράρτημα Πανεπιστημίου. Προσαγωγές όλων των διαδηλωτών στην Πάτρα από την αστυνομία!

Σε επίδειξη αυταρχισμού αστυνομικοί (με πολλούς να μη φοράνε μάσκα) έκοψαν παραδειγματικά πρόστιμο 300 ευρώ σε γυναίκα που πήγε να καταθέσει ένα λουλούδι. Αντιπροσωπεία του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχώρησε σε κατάθεση στεφανιών στο Πολυτεχνείο.

Ένταση και προσαγωγές σε πορεία- μπλοκ του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια το μεσημέρι. Ρίψη κρότου-λάμψης και προκλητική στάση των δυνάμεων καταστολής.

Λίγο μετά τις 4.00 μ.μ. ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση και κινητοποίηση οργανώσεων της μαχόμενης αριστεράς, φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων. Η συγκέντρωση δέχθηκε επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής, με χημικά και ρίψεις από τις αύρες νερού της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές ανασυντάχθηκαν μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Αθήνας, όπου έγινε συγκέντρωση. Μίλησαν συνδικαλιστές υγειονομικοί, εργατικά σωματεία και φοιτητές από συλλόγους.

Θεσσαλονίκη: Επίθεση στην πορεία φοιτητικών Συλλόγων και οργανώσεων της μαχόμενης αριστεράς. Περικυκλώθηκαν τα μπλοκ. Προσαγωγές και πρόστιμα. Το ίδιο σε Ηγουμενίτσα, Ρέθυμνο και πολλές ακόμα πόλεις.

 

Όλες οι κινητοποιήσεις και τα νέα με συνεχή ροή εδώ