Καταγγελία για προσαγωγές μελών της νΚΑ

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλουν με τον πιο απερίφραστο τρόπο την προσαγωγή 4 μελών της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έγινε σήμερα το πρωί, λίγο πριν την έναρξη της πορείας για την γενική πανεργατική απεργία, έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στην οδό Χαριλάου Τρικούπη!

Οι 4 νεολαίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που στρατοπέδευαν προκλητικά δίπλα ακριβώς από τα γραφεία του ΝΑΡ, οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιδρομίου και στην συνέχεια στην ΓΑΔΑ όπου και παρέμειναν για ώρες, χωρίς καμιά αιτιολογία και χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Πρόκειται για ξεκάθαρη στοχοποίηση πολιτικής οργάνωσης και αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς!

Η τακτική των “προληπτικών προσαγωγών”, που χρησιμοποιείται μαζικά από τις δυνάμεις καταστολής, και έχει σαν στόχο την τρομοκράτηση των εργαζόμενων και της νεολαίας, αποτελεί μια τακτική που ακυρώνει στην πράξη το δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει! Η σύγχρονη χούντα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ αντιγράφει με τον πιο προκλητικό τρόπο χουντικές πρακτικές!

Όμως οι εργαζόμενοι και η νεολαία που αγωνίζονται ενάντια στη βία της φτώχειας, των απολύσεων και της ανεργίας δεν τρομοκρατούνται! Η πάλη για κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και των νέων αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του αγώνα για επιβίωση, ενάντια στην εξαθλίωση που επιβάλλουν το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι.

Επίσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της για το θέμα αναφέρει:

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την προσαγωγή τεσσάρων νέων, μελών της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λίγο πριν την μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και έξω από τα γραφεία του Νέου Αριστερού Ρεύματος, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Με το που βγήκαν από τα γραφεία του ΝΑΡ για να πάνε στην απεργιακή συγκέντρωση οι τέσσερις νέοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας Δίας, οι οποίοι είχαν στήσει «καρτέρι» λίγο παρά κάτω από τα γραφεία του ΝΑΡ! Πρόκειται για προκλητική στοχοποίηση πολιτικής οργάνωσης της Αριστεράς, που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Οι τέσσερις νέοι μεταφέρθηκαν στην αρχή στο αστυνομικό τμήμα Καλλιδρομίου και στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων(!), χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Αφού τους κράτησαν ώρες και ύστερα από έντονο διάβημα αντιπροσωπείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι τέσσερις νέοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Πρόκειται για καταφανή προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού, η οποία προφανώς και θα πέσει στο κενό. Η αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έθεσε έντονα το ζήτημα της σύλληψης έξω από τα γραφεία πολιτικής οργάνωσης, γεγονός για το οποίο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσαν ότι δεν έδωσαν ανάλογες εντολές.  

Ας σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί, η κυβέρνηση της τρομοκρατίας και η αστυνομία προχώρησε σε πλήθος προσαγωγών, ειδικά νέων σε ηλικία αγωνιστών και μελών νεολαιών της Αριστεράς. Η απόπειρα τρομοκράτησης και φακελώματος μέσω της μεθόδου της «προσαγωγής», δηλαδή της απαγωγής για αρκετές ώρες από την αστυνομία, έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο! Η κρατική, κυβερνητική, αστυνομική τρομοκρατία δεν μας φοβίζει! Θα ανατραπεί μαζί με την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης.