Όχι στην απαγόρευση του Hayat TV

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταδικάζει την απαράδεκτη αντιδημοκρατική απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο του τηλεοπτικού καναλιού Hayat TV, αποδεικνύοντας έτσι ότι τα παχιά λόγια του Ερντογάν για δημοκρατία και ευρωπαϊκή πορεία κρύβουν την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Το Hayat TV στη σύντομη ζωή του αναδείχθηκε σε κανάλι - φωνή των εργατών, των εργαζομένων και των λαών της Τουρκίας, μη σιωπώντας απέναντι στην καταπίεση των Κούρδων και των άλλων λαών της γειτονικής χώρας, χωρίς να παίζει το παιχνίδι κανενός εθνικισμού ή του ιμπεριαλισμού.

Η σιωπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αστικών κυβερνήσεων των χωρών μελών της (μαζί και της ελληνικής) αποδεικνύει το βαθμό της συνενοχής τους. Μιλούν για «εκδημοκρατισμό» της Τουρκίας, αλλά ενθαρρύνουν ή κλείνουν τα μάτια στην αντιδημοκρατική επίθεση του τουρκικού καθεστώτος ενάντια στην Αριστερά και το εργατικό κίνημα.

Το ΝΑΡ ζητά την ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης και την επαναλειτουργία του Hayat TV.

Εκφράζει στους συντελεστές του καναλιού, σε όλους τους συντρόφους και συναγωνιστές του μαχόμενου εργατικού και αριστερού κινήματος της Τουρκίας την πιο θερμή του αλληλεγγύη, για κοινούς αγώνες και στις δύο όχθες του Αιγαίου.

 

Αθήνα 23 Ιούλη 2008