Όλοι το Σάββατο στις 6.00 στο Σύνταγμα! Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

Ώρα αποφασιστικής μάχης για να ανατραπεί η επιδρομή. Επείγον ζήτημα η άμεση κλιμάκωση του αγώνα, μετά την επιτυχημένη απεργία και τους αγώνες σε υγεία, ναυπηγεία, ΟΤΑ και άλλους κλάδους.

Βία χωρίς όρια είναι η απάντηση της κυβέρνησης και του κράτους, ώστε να τρομοκρατήσουν το λαό και να τσακίσουν τους αγώνες, για να περάσουν τα νέα μέτρα-σφαγή. Επιτέθηκαν βάρβαρα στους απλήρωτους εργάτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και συνέλαβαν πάνω από 100 (!) εργαζόμενους! Καταστέλλουν κάθε αντίσταση και διαμαρτυρία. Είναι ώρα ξεσηκωμού!

- Διαβάστε την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την επίθεση και σύλληψη των εργατών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά εδώ

- Διαβάστε καταγγελία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την επίθεση στους εργαζόμενους των ναυπηγείων εδώ

Πρώτη απάντηση, το λαϊκό εργατικό συλλαλητήριο που καλεί ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων το Σάββατο στις 6.00 μ.μ. στο Σύνταγμα. Συνέχεια με διαδηλώσεις, απεργίες μάχης και οργάνωση και δράση σε όλες τις γειτονιές και πόλεις.

Οι μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς, όλοι οι εργαζόμενοι, πρέπει να αναμετρηθούν με τη δυνατότητα να ορθώσουν ένα αποφασιστικό, άγριο όσο άγρια είναι και τα μέτρα, κύμα απόκρουσής τους, από σήμερα κιόλας! Όχι περιμένοντας την τελευταία στιγμή, όχι για μια μεγάλη κινητοποίηση διαμαρτυρίας που απλά θα φουσκώνει τα εκλογικά πανιά της νέας «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης» της Αριστεράς, ή θα επιβεβαιώνει τα έτσι κι αλλιώς επιβεβαιωμένα συμπεράσματα του κόμματος. Αλλά για ένα πανεργατικό – παλλαϊκό ξεσηκωμό, που με όλες τις μορφές πάλης (απεργίες, μαζικές απογευματινές συγκεντρώσεις, καταλήψεις σε δημόσια κτίρια, μπλοκαρίσματα της παραγωγής και της λειτουργίας, αποκλεισμούς της βουλής και άλλων κτιρίων), με εφευρετική προσπάθεια μείωσης του οικονομικού κόστους για τους εργαζόμενους κι αύξηση του πολιτικού για την κυβέρνηση, με συνεχή ενημέρωση και συνελεύσεις των εργαζομένων και του λαού στους εργασιακούς χώρους και τις γειτονιές θα επιβάλλει την εργατική – λαϊκή θέληση, σπάζοντας την μοιρολατρία.

Τρομοκρατούν το λαό ότι εάν δεν περάσουν τα μέτρα και δεν πάρουμε την δόση θα έρθει η καταστροφή. Αρνούμαστε να γίνουμε τα «τζάνκια» της Μέρκελ και της Λαγκάρντ, που θα τα κάνουμε όλα για να πάρουμε τη δόση μας. Η καταστροφή είναι η πολιτική τους. Η ελπίδα και η διέξοδος βρίσκεται στον άλλο δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης, στην μονομερή κατάργηση του μνημονίου, της δανειακής σύμβασης και όλων των αντιδραστικών νόμων που πέρασαν, στην παύση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους, στην έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ με πρωτοβουλία του οργανωμένου λαού, στο πέρασμα στο δημόσιο των τραπεζών, των ΔΕΚΟ και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημίωση και υπό εργατικό έλεγχο, στις αυξήσεις στους μισθούς και στις μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο, στην απαγόρευση των απολύσεων και την ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων και των φτωχών.

Για την οργάνωση αυτής της πάλης είναι απαραίτητο να συγκροτηθεί ένα ενωτικό και δημοκρατικό κέντρο αγώνα, όπου θα συσπειρωθούν όλα τα ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία, οι ομοσπονδίες που θέλουν να δώσουν πραγματικό αγώνα, επιτροπές αγώνα και απεργιακές επιτροπές, πρωτοβουλίες ανέργων και φοιτητικοί σύλλογοι, λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς και άλλοι σύλλογοι, μαχόμενες συσπειρώσεις μικρομεσαίων, η μη ενσωματωμένη διανόηση και ο κόσμος του πολιτισμού που δεν σιτίζεται στο πρυτανείο. Όσο περιμένουμε από την ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ να οργανώσει τον αγώνα θα μετράμε εκτονώσεις, «εκτονώσεις – φλαμπέ» με την επαναλαμβανόμενη διαλυτική δράση των αυτόκλητων μασκοφόρων με τις μολότοφ.

Η Αριστερά πρέπει να αποφασίσει τώρα και θα κριθεί γι’ αυτό. Θα παραμείνει προσδεδεμένη στη γραφειοκρατία, πατώντας δειλά και στην άλλη βάρκα, όπως μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα συνεχίσει την απομονωμένη πορεία του ΠΑΜΕ, χωρίς συμβολή σε ένα πραγματικό μέτωπο ανατροπής; Θα απαντήσει με κοινή δράση στο πεδίο των αποφασιστικών αγώνων στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υψώσει ένα εφιαλτικό τείχος γύρω από τις δημοκρατικές ελευθερίες; Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κινείται αποφασιστικά σε αυτή την κατεύθυνση.