Φοιτητικές εκλογές: ενισχυμένη η ΕΑΑΚ

 
 
Πτώση των δυνάμεων του δικομματισμού, ενισχυμένη για άλλη μια χρονιά η ΕΑΑΚ. Αναντίστοιχη για την περίοδο η επίσημη αριστερά (ΠΚΣ, ΑΡΕΝ).
.
Το Γραφείο του Κ.Σ. της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση αναφέρει σε ανακοίνωσή του για για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών τα εξής:
"Οι εκλογές της 19ης Μάη διεξήχθησαν υπό την επήρεια του γενικευμένου κοινωνικού αναβρασμού που φέρνει στη χώρα η χούντα Ε.Ε. – ΔΝΤ – Κεφαλαίου και  άνευ προηγουμένη κλιμάκωση της επίθεσης της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ σε νεολαία και εργαζομένους. Παρά τις προσπάθειες του αστικού συνασπισμού εξουσίας και των μηχανισμών του να απαξιωθεί η πολιτική σημασία των φοιτητικών εκλογών, παρά τις γενικότερες προσπάθειες επιστροφής σε λογικές καθεστωτικών μηχανισμών, και η φετινή διαδικασία έδειξε την εντεινόμενη δυναμική απεγκλωβισμού μεγάλων κομματιών της νεολαίας από τις κυρίαρχες επιλογές και  τις καθεστωτικές παρατάξεις. Οι τάσεις αυτές έχουν την ρίζα τους στην κρίση της αστικής πολιτικής μπροστά στην καπιταλιστική κρίση, είναι κομμάτι της τάσης πολιτικής αποσταθεροποίησης που δυναμιτίζει το αστικό πολιτικό σκηνικό. Το γεγονός ότι τα κομμάτια αυτά κυρίαρχα κινούνται προς την αποχή, έχει να κάνει με τις ταχτικές και στρατηγικές ανεπάρκειες της Αριστεράς."