Συσκέψεις αγώνα για Εργατική και λαϊκή κινητοποίηση

 

  • Νέα συνέλευση Αγώνα με πλατύ κάλεσμα σε όλες τις συλλογικότητες του εργατικού και λαϊκού κινήματος στις 9 Απρίλη.
  • Πρόταση για ταξική απεργιακή κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά στις 6 Μάη
  • Πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, μάχη ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Μαζική ήταν η σύσκεψη αγώνα που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Πέμπτη 1 Απρίλη 2021 καθώς συμμετείχαν δεκάδες συνδικαλιστικές κινήσεις, σχήματα, ταξικοί συνδικαλιστές, αγωνιστές και αγωνίστριες από πολλούς χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε μετά το πέρας της διαδικασίας, “οι συμμετέχοντες ανέδειξαν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία έχει αφήσει το δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, υποδομές και ΜΕΘ, τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας απροστάτευτους και έρμαιο των εργοδοτικών ορέξεων, ενώ προσπαθεί με την καταστολή να επιβάλλει την πολιτική της. Παράλληλα η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται ξανά να φέρει για ψήφιση το αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, που προβλέπει δεκάωρη δουλειά, πλήρη ευελιξία για τις επιχειρήσεις, συρρίκνωσης του δικαιώματος στην απεργίας και ποινικοποίηση των αγώνων”.

Μαζική Εργατική και λαϊκή κινητοποίηση με πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις και κλιμάκωση - 

Απεργιακή απάντηση στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική , μαζική εργατική Πρωτομαγιά, μάχη ενάντια στο έκτρωμα-σχέδιο Χατζηδάκη

Στη σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη εργατικής και λαϊκής κινητοποίησης, ενάντια στην αντιλαϊκή επιδρομή της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Επιδίωξη είναι να υπάρξει ευρύτερη έκφραση της αντικυβερνητικής δυσαρέσκειας που αποτύπωσαν και οι μεγάλες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος από τους φοιτητές, τους υγειονομικούς, το κίνημα για τα δημοκρατικά δικαιώματα, οι μαζικές κινητοποιήσεις στις γειτονιές ενάντια στην αστυνομική βίας.

Αποφασίστηκαν μια σειρά κινητοποιήσεων καθώς και η έκδοση κοινής ανακοίνωσης και αφίσας. Συγκεκριμένα:

1. Πραγματοποιήθηκε ήδη με επιτυχία τη Δευτέρα 5 Απρίλη παράσταση στον ΔΕΔΗΕ. Η Κινητοποίηση ήταν για το εργοδοτικό έγκλημα τριών εργαζομένων στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην Εύβοια. Οι τρεις νεκροί εργάτες συνάδελφοί μας, όπως και ένας ακόμα βαριά τραυματισμένος, εργάζονταν σε συνεργείο του Άκτωρα, εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ.

2. Τετάρτη 7 Απρίλη μέρα δράσης για την Υγεία. Την μέρα εκείνη έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις οι ομοσπονδίες στην Υγεία, με πρωινές συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 4.00 μμ.

3. Παρασκευή 9 Απρίλη καλούμε σε παναθηναϊκή συνάντηση, συζήτηση και συντονισμού εργατικών σχημάτων, συλλογικοτήτων γειτονιάς, φεμινιστικών συλλογικοτήτων κ.ά.

4. Πέμπτη 22 Απρίλη προτείνουμε στα πρωτοβάθμια σωματεία και στις ομοσπονδίες την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας ενάντια το αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο και στην αντεργατική πολιτική. Σε κάθε περίπτωση επιδιώκουμε η Πέμπτη 22 Απρίλη να είναι μέρα δράσης και αγώνα με συλλαλητήριο.

5. Σάββατο 24 Απρίλη, προτείνουμε μέρα εργατικής παρέμβασης σε γειτονιές με συγκεντρώσεις και πορείες.

6. Πέμπτη 6 Μάη προτείνουμε ταξικό και απεργιακό εορτασμό της Πρωτομαγιάς με 24ωρη απεργία

7. Σε συνεργασία με τους φοιτητικούς συλλόγους συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στην δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

8. Στηρίζουμε την πρόταση για Διακλαδική Απεργία τον Μάη οργανωμένη από τα κάτω από Κλαδικά και Επιχειρησιακά Εργατικά Σωματεία.

9. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στην απόλυση του γιατρού Κώστα Καταραχιά, προέδρου του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Εργατικά σχήματα, Κινήσεις, Συλλογικότητες, Αγωνιστ(ρι)ες