Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Λέσχη Αναιρέσεις


Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις-αφιέρωμα στα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Λέσχη Αναιρέσεις στην Αθήνα. Μετά την εκδήλωση για το Σοβιετικό κινηματογράφο και την επίδραση της Οκτωβριανής Επανάστασης στην 7η τέχνη, και την εκδήλωση για τις διεθνείς διαστάσεις της Επανάστασης του Οκτώβρη που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, σειρά έχει μαι τρίτη εκδήλωση.

Η 3η εκδήλωση έχει θέμα: «Η υποχώρηση της επανάστασης και η πορεία προς την κατάρρευση» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25/10, 19:00 στο χώρο της Λέσχης Αναιρέσεις, Ιπποκράτους 175β, Αθήνα.

Τη συζήτηση θα ανοίξουν ο Παναγιώτης Μαυροειδής,μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής των Τετραδίων Μαρξισμού και ο Δημήτρης Παπαφωτίου.

Η Οκτωβριανη Επανασταση φωτίζει ακόμα τους δρόμους της χειραφέτησης. Ταυτόχρονα, η εμπειρία της υποχώρησης των επαναστατικών κατακτήσεων και της κατάρρευσης βαραίνει ακόμα την επαναστατική Αριστερά και καθε ριζοσπαστικό εγχείρημα σε όλο τον κόσμο. Με κριτική ματιά, στρεφόμαστε στα πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά των μετεπαναστατικών κοινωνιών, επιχειρώντας μια συνολική επανεκτίμηση του μεγάλου και ανολοκλήρωτου άλματος στον ουρανό.