Συνδιάσκεψη ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ένα βήμα μπροστά

Η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη αποτέλεσε ένα βήμα στην ανώτερη, δημοκρατική συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με τη συμμετοχή όλων των αντιπροσώπων, αποτέλεσε  ένα συντροφικό εργαστήρι διαλόγου, συνδιαμόρφωσης και ενίσχυσης του μετώπου. Οι εργασίες της συνδιάσκεψης που ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 30/10, με τη συμμετοχή πάνω από 900 εκλεγμένων αντιπροσώπων αλλά και τη ζωντανή παρουσία μεγάλου αριθμού του δυναμικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ήταν ένα βήμα μπροστά, σε μια πρωτόγνωρη, πολύπλευρη και απαιτητική πορεία και κατάσταση.

Με την συνδιάσκεψή της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδειξε ότι μπορεί να μετασχηματίζεται σε ένα πραγματικό πολιτικό μέτωπο, με τοπικές και κλαδικές συλλογικότητες βάσης, με πλήρη δυνατότητα να αποφασίζουν τα μέλη της για όλα τα ζητήματα, με εκλεγμένο Κεντρικό Συντονιστικό, με διαδικασίες που θα απελευθερώνουν τη δημιουργική συμμετοχή και το ζωτικό ρόλο του πολύτιμου δυναμικού που στηρίζει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με βήματα στον πολιτικό πολιτισμό της αριστεράς, με πολιτική ενοποίηση όπως έδειξαν οι διαδικασίες και ψηφοφορίες για τις αποφάσεις της Συνδιάσκεψης.
Τις επόμενες μέρες θα καταγραφεί μια πιο συνολική και αναλυτική αποτίμηση της συνδιάσκεψης και των αποφάσεών της.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά και με νέα ορμή θα δώσει όλες τις δυνάμεις της στους σημαντικούς αγώνες και την πολιτική πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης συνολικά, την αντικαπιταλιστική πάλη για την ανατροπή του χρεοκοπημένου συστήματος της εκμετάλλευσης.