Συνάντηση ΝΑΡ-Δημοκρατικού Μετώπου Απελευθέρωσης Παλαιστίνης DFLP

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση αντιπροσωπειών ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης- DFLP

Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπειών του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-DFLP στα γραφεία του ΝΑΡ στην Αθήνα. Από πλευράς του ΔΜΑΠ συμμετείχαν το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Ιμπραΐμ Αχμέντ και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Μιχιάρ Εκτάμι και από το ΝΑΡ οι Παύλος Αντωνόπουλος και Λίτσα Φρυδά μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της οργάνωσης και ο Γιάννης Ελαφρός μέλος της Πολιτικής Επιτροπής.

Κοινή ήταν η εκτίμηση των δύο οργανώσεων για τον εγκληματικό χαρακτήρα της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα και ευρύτερα στην Παλαιστίνη και στην περιοχή, για τις τεράστιες ευθύνες των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και για την ανάγκη να δυναμώσει η κοινή πάλη των λαών για ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη κι ελευθερία.

Η αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης μετέφερε τον χαιρετισμό του παλαιστινιακού λαού στον ελληνικό λαό και τόνισε πως παρακολουθεί τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. Η διεθνής αλληλεγγύη είναι πολύ σημαντική για τον αγώνα των Παλαιστινίων, υπογραμμίστηκε. Μετά από μια αναλυτική κι εμπεριστατωμένη παρουσίαση των εξελίξεων στην περιοχή οι αγωνιστές του ΔΜΑΠ εξέφρασαν την πεποίθησή τους πως τα σχέδια του σιωνισμού και του ιμπεριαλισμού θα αποτύχουν και πως ο παλαιστινιακός λαός, όπως και οι άλλοι λαοί, θα νικήσουν.

Η αντιπροσωπεία του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση χαιρέτησε τον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού και τόνισε πως προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στην ανθρωπότητα, καθώς δίνει ένα παράδειγμα αντίστασης και ασίγαστης πάλης για την ελευθερία. Η αντιπροσωπεία του ΝΑΡ τόνισε πως θα συμβάλλει για να δυναμώσει το κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, για να αποτινάξει την κατοχή και να κατακτήσει την ελευθερία του και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Τόνισαν πως το κίνημα στην Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει τον αγώνα του ενάντια στη στήριξη και συνεργασία της κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους με το Ισραήλ, για να σπάσει ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ, για να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ, για την έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Οι δύο αριστερές οργανώσεις συμφώνησαν να δυναμώσουν τη συνεργασία τους ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, στον διεθνιστικό αγώνα για την ελευθερία και τον σοσιαλισμό.

 

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Σεπτέμβρης 2024

 

Creative Commons License    Το narnet.gr στηρίζει το ελεύθερο λογισμικό
Αυτό το έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Ελλάδα