Συγκέντρωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αθήνας: Δυνατά για άλλη αριστερά και άλλο δρόμο

 

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα

 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μάη 2019, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο χώρο μπροστά από το κεντρικό εκλογικό της περίπτερο, στην Εθνική Βιβλιοθήκη στην οδό Πανεπιστημίου.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.30 μ.μ. και μίλησαν υποψήφιοι ευρωβουλευτές και ευρωβουλεύτριες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ τη συγκέντρωση συντόνιζε η Δέσποινα Κουτσούμπα, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική.

Κατά σειρά μίλησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές/τριες:

Στέλιος Νικητόπουλος, δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη (δείτε εδώ video με την ομιλία του)

Σπύρος Ρούμπας, νέος εργαζόμενος και μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ (δείτε εδώ video με την ομιλία του)

Γιάννης Σηφακάκης, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ (δείτε εδώ video με την ομιλία του)

Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της «Χρυσής Αυγής» (δείτε εδώ video με την ομιλία του)

Παναγιώτης Καλαβάνος – Πετρόγιαννης, δικηγόρος, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ (δείτε εδώ video με την ομιλία του)

Φανή Οικονομίδου, νέα εκπαιδευτικός (δείτε εδώ video με την ομιλία της)

Ελένη Βαφειάδου, αρχιτέκτονας και υποψήφια στην περιφέρεια Αττικής με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή». (δείτε εδώ video με την ομιλία της)

Τον τόνο της συγκέντρωσης έδωσε η νεολαία που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, με συνθήματα και σημαίες. Τα συνθήματα των συγκεντρωμένων «διέκοψαν» πολλές φορές τους ομιλητές. «Εμπρός λαέ, έξω απ΄ την Ε.Ε.» και «Η Ε.Ε. δεν είναι το σπίτι των λαών, είναι το σφαγείο των καπιταλιστών» απαντούσε ο κόσμος στις αναφορές για τη βάρβαρη πολιτική του αντιλαϊκού επιτελείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Με την αριστερά της ανατροπής, για τις επαναστάσεις της νέας εποχής» και «εμπρός λαέ για μια αριστερά, που δεν θα υποτάσσεται και δεν θα προσκυνά» όταν οι ομιλητές αναφέρονταν στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα κόμματα της ρεφορμιστικής αριστεράς.

«Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι η επανάσταση και ο κομμουνισμός» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι στις αναφορές για τον άλλο, ανατρεπτικό δρόμο που στοχεύει η αντικαπιταλιστική αριστερά και το μέτωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σαν τη μόνη διέξοδο στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Μετά το τέλος των ομιλιών νέοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ άναψαν βεγγαλικά ενώ ο χώρος γέμισε μουσικές της αντίστασης και του κόσμου.

Από το κεντρικό εκλογικό περίπτερο που βρισκόταν δίπλα από την εξέδρα των ομιλητών, δίνονταν χιλιάδες ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική στους συγκεντρωμένους, για να δοθεί εντατικά και η μάχη της ψήφου μέχρι την Κυριακή σε κάθε χώρος δουλειάς, γειτονιά και σχολή.

Η συγκέντρωση της Αθήνας ήταν μια από τις δεκάδες που πραγματοποιήθηκαν σε δήμους και γειτονιές του λεκανοπεδίου, και στις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, ενώ μέχρι την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί πολλές ακόμα ανοιχτές συγκεντρώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των περιφερειακών και δημοτικών κινήσεων που στηρίζει σε περιοχές και πόλιες της χώρας.

Σήμερα Τρίτη 21/5 πραγματοποιείται η προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αγ. Σοφίας, στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσουν:

Αβραμίδου Κατερίνα, υποψήφια ευρωβουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

Αγαπητός Θανάσης, υποψήφιος περιφερειάρχης με την Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία

Κόλλια Γωγώ, υποψήφια ευρωβουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σκούφογλου Μάνος, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ