Στον κομαντάντε Τσε Γκεβάρα

Σαν σήμερα 45 χρόνια πριν, στις 9 Οκτώβρη του 1967, δολοφονείται ο Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα. Ίσως η χθεσινή μέρα, που ο ελληνικός λαός αψήφησε την τρομοκρατία και τις απαγορεύσεις της σύγχρονης δικτατορίας και διαδήλωσε μαζικά ενάντια στην επίσκεψη της Μέρκελ, να ήταν ο καλύτερος φόρος τιμής που θα μπορούσαμε να του κάνουμε.

Γιατί ο Τσε, ένας από τους μεγαλύτερους επαναστάτες του περασμένου αιώνα, δεν είναι ένα σύμβολο νεκρό του παρελθόντος, ούτε εμπορευματοποιημένη εικόνα πολυεθνικών εταιρειών. Είναι το αιώνιο αστέρι της επανάστασης, το διαρκές σύμβολο της αντίστασης και της ανυπακοής. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή, από τα εφηβικά του χρόνια στην Αργεντινή, στην επανάσταση στην Κούβα μέχρι τα αντάρτικα σε δεκάδες μέρη του κόσμου, στον αγώνα ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού. Με το όπλο στο χέρι, με την πολιτική σκέψη του, με την πρωτοφανή ανιδιοτέλεια και ανθρωπιά του επαναστάτη κομμουνιστή. Για αυτό θα εμπνέει για πάντα τις νέες γενιές αγωνιστών, για αυτό μας συντροφεύει και σήμερα στην πάλη μας απέναντι σε έναν γερασμένο καταστροφικό καπιταλισμό που μας βυθίζει στην εξαθλίωση.

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και το Νέο Αριστερό Ρεύμα, τον θυμούνται και τον τιμούν, μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους και νέες, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους και ανέργους που δίνουν καθημερινά τη μάχη ενάντια στη χούντα του κεφαλαίου. Και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βγει το όραμα του για μια κοινωνία αλληλεγγύης και ισότητας αληθινό. Μέχρι τη νίκη…

Ηasta la victoria siempre