Στις 13,14,15 Ιανουαρίου το 4ο Συνέδριο της νΚΑ

Στις 13, 14 και 15 Ιανουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το 4ο Συνέδριο της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, όπως ανακοίνωσε το Κεντρικό Συμβούλιο της οργάνωσης. Ήδη στις Οργανώσεις Βάσης της ν.Κ.Α. σε όλη τη χώρα έχουν σταλεί οι Θέσεις του Κ.Σ., ενώ την ερχόμενη εβδομάδα κυκλοφορούν σε ειδική έκδοση και θα είναι διαθέσιμες για την εξόρμηση και το δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο. 

Ολόκληρες οι Θέσεις για το 4ο Συνέδριο θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ν.Κ.Α. μόλις κυκλοφορήσει η ειδική έκδοση, ξεκινώντας και τον δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο.

Όπως αναφέρει το Κ.Σ. της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση: "Οι θέσεις του απερχόμενου Κ.Σ. εν όψει του 4ου συνεδρίου της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση είναι η δική μας συμβολή στην αναγκαία ανασυγκρότηση των κοινωνικών και πολιτικών αντιστάσεων, της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς που θα πηγαίνει τους αγώνες και τα «ΟΧΙ» μέχρι τέλους, και πάνω από όλα εκείνης της συλλογικής απειθαρχίας που απέναντι στις προτροπές περί σύνεσης και «φρονιμάδας» για την επίτευξη των εθνικών στόχων θα βροντοφωνάζει: Δεν Θα υπακούσουμε! Η δημοσίευση των Θέσεων του Κ.Σ. επιδιώκει να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα ενός πραγματικά πλούσιου και γόνιμου διαλόγου, μιας ζωντανής και «εφ’ όλης της ύλης» συζήτησης, όχι μόνο εντός της ν.Κ.Α. αλλά ευρύτερα εντός του αντικαπιταλιστικού δυναμικού και της νεολαίας της ριζοσπαστικής δράσης και της νέας κομμουνιστικής αναζήτησης, με κορύφωση τις τριήμερες εργασίες του συνεδρίου μας στις 13, 14 και 15 Ιανουαρίου 2017. Συμμετέχοντας ταυτόχρονα και στην ευρεία διαδικασία προετοιμασίας του 4ου συνεδρίου του ΝΑΡ επιδιώκουμε να διαβάσουμε βαθύτερα την εποχή, να αποτιμήσουμε την συλλογική εμπειρία, να ανοίξουμε ξανά τη συζήτηση για την προοπτική του κινήματος  της νεολαίας."

Κεντρικό σύνθημα του 4ου Συνεδρίου είναι το "Νέοι Αγωνιζόμαστε! Νέοι Θα νικήσουμε! " και υπότιτλος "Η νεολαία στην πρώτη γραμμή για: 

  • Μόρφωση-Δουλειά-Ελευθερία, 

  • Την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης, 

  • Την επανάσταση και τον κομμουνισμό της εποχής μας