Σάββατο 10 -Κυριακή 11 Νοέμβρη το διήμερο για την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος - video

Ξεκινάει το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 5.00 μ.μ. το ιστορικό-θεωρητικό διήμερο με θέμα: 100 χρόνια-Η ιστορική πορεία του κομμουνιστικού κινήματος και η προοπτική του. 

Το διήμερο θα διεξαχθεί στον πολυχώρο Μολύβι, στην Ιερά οδό 154, κοντά στο σταθμό ΜΕΤΡΟ Ελαιώνας. 

Η πρώτη μέρα, Σάββατο, είναι αφιερωμένη στην συμβολή στην αποτίμιση του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος και περιλαμβάενι 4 κεντρικές εισηγήσεις από ιστορικούς και αγωνιστές, ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις για ειδικά θέματα και συζήτηση.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου το πρόγραμμα ξεκινάει επίσης στις 5.00 μ.μ. στον ίδιο χώρο. Η 2η μέρα είναι αφιερωμένη στην προοπτική και συγκεκριμένα στις θεωρητικές και πολιτικές προσεγγίσεις για το κομμουνιστικό κόμμα της εργατικής τάξης στον επαναστατικό μαρξισμό από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα μέχρι τις σημερινές προσεγγίσεις.

Διοργανωτής του ιστορικού-θεωρητικού διημέρου είναι η "Πρωτοβουλία Διαλόγου για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα" στην οποία συσπειρώνονται αγωνιστές και δυνάμεις που μέσα από συσκέψεις (τοπικές και κεντρικές) έχουν ξεκινήσει όλο το προηγούμενο διάστημα τη συζήτηση και τα πρώτα βήματα για την διατύπωση μιας σύγχρονης κομμουνιστικής προγραμματικής επεξεργασίας και ενός κομμουνιστικού φορέα της αποχής μας.

Δείτε εδώ το πλήρες αναλυτικό πρόγραμμα, τα θέματα και τους εισηγητές του διημέρου, πατήστε εδώ

Δείτε εδώ το video-σποτ κάλεσμα της "Πρωτοβουλίας διαλόγου" για το ιστορικό θεωρητικό διήμερο, πατήστε εδώ