Πραγματοποιήθηκε η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Αθήνας του ΝΑΡ

Στα πλαίσια της πορείας προς το 3ο Συνέδριο, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Αθήνας του ΝΑΡ. Μετά την εισήγηση του απερχόμενου Γραφείου της Οργάνωσης Αθήνας ξεδιπλώθηκε μια πολύ γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση πάνω σε όλες τις πλευρές. Οι αντιπρόσωποι μετέφεραν τις πλούσιες εμπειρίες από εργατικούς χώρους και αγώνες, από τις γειτονιές και τους χώρους της νεολαίας. Εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ, αγωνιστές από την περιοχή της Κερατέας, ο αγώνας των γιατρών μετά την κατάληψη του Υπουργείου Υγείας, οι προσπάθειες οργάνωσης της αντίστασης και ανυπακοής στα εισιτήρια και τα διόδια, αγώνες σε κλάδους και επιχειρήσεις, κινήματα σε athina2.gifγειτονιές και χώρους, οι αγώνες στην εκπαίδευση και οι ανάγκες για πολιτικό εργατικό κίνημα ανατροπής της επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου βρέθηκαν στο κέντρο των τοποθετήσεων των αντιπροσώπων. Στην διαδικασία συζητήθηκε και η οργανωτική αναδιάταξη και οι στόχοι ανάπτυξης της οργάνωσης Αθήνας, στην πορεία για το Συνέδριο.

Η Συνδιάσκεψη έληξε με την υπερψήφιση της πολιτικής απόφασης αλλά και την εκλογή νέου Γραφείου της Οργάνωσης Αθήνας, στο οποίο υπήρξε ουσιαστική ανανέωση.

Μετά τη λήξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης οι αντιπρόσωποι πήγαν με πορεία στους απεργούς πείνας μετανάστες στην οδό Ηπείρου, όπου κατέθεσαν ψήφισμα αλληλεγγύης του ΝΑΡ και συμβολική οικονομική ενίσχυση στον αγώνα των εργατών μεταναστών.