Πολιτική Εκδήλωση για τα 20 χρόνια ΝΑΡ

Ήταν όλοι εκεί! Η γενιά της ανταρσίας του 1989 και της διάσπασης, η γενιά του 90-91, του κινήματος κατά του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, και οι νεότεροι. Εκατοντάδες αγωνιστές της αριστερής αμφισβήτησης και της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης. Η μεγάλη πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Νέο Αριστερό Ρεύμα την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του, είχε πολύ κόσμο, συγκίνηση, αλλά και δέσμευση για τη συνέχεια. Εγκαινίασε μια σειρά εκδηλώσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Εγκαινίασε όμως και την πορεία πρός το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ, ένα συνέδριο τομής και νέου ξεκινήματος.
ekdilosi_7.gifΗ εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο για την 20-χρονη διαδρομή του ΝΑΡ, το οποίο διακόπηκε αρκετές φορές από χειροκροτήματα. Ποίηματα του Μαγιακόφσκι απήγγειλε ο ηθοποιός Γ. Ζιόβας. Στη συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους συντρόφους και συντρόφισσες που δεν είναι πια μαζί μας. Ακολούθησε η πολιτική ομιλία από τον σ. Άγγελο Χάγιο, εκ μέρους της Π.Ε. του ΝΑΡ. Στη συνέχεια χαιρέτησαν η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μηνύματα για τα 20-χρονα του ΝΑΡ έστειλαν το Λαϊκό Μέτωπο της Τουρκίας, το Κόμμα Εργασίας Τουρκίας-EMEP, ο Αλαίν Κριβίν εκ μέρους του Γαλλικού Αντικαπιταλιστικού Κόμματος, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Παραβρέθηκαν πολλές οργανώσεις της επαναστατικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΚΑΝ, ΣΕΚ, ΕΚΚΕ, ΕΕΚ, ΚΚΕ (μ-λ), κ.α.)
Η βραδιά έκλεισε με τραγούδια από τον Γιώργο Μεράντζα.

 

ekdilosi_2.gifΤο ΝΑΡ ιδρύθηκε επίσημα τον Φεβρουάριο του 1990, με την 1η πανελλαδική του Συνδιάσκεψη, στην οποία αποφασίστηκαν οι πρώτες βασικές θέσεις του εγχειρήματος, καταλήχθηκε το όνομα και ψηφίστηκε η πρώτη του Συντονιστική Επιτροπή. Σήμερα, 20 χρόνια μετά την ανταρσία του 1989 ενάντια στην υποταγή, τη συναίνεση και τον νεοσυντηρητισμό, το εργατικό και επαναστατικό κίνημα βρίσκεται μπροστά στις νέες προκλήσεις. Το ΝΑΡ καλεί σε μια νέα ανταρσία, αυτή τη φορά για να ανατραπεί η επίθεση του κεφαλαίου, για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και τον κομμουνισμό του 21ου αιώνα. Η κεντρική πολιτική εκδήλωση για τα 20-χρονα, βρίσκει τις δυνάμεις της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης σε κίνηση. Έχει ανοίξει η συζήτηση και η προετοιμασία του 3ου Συνεδρίου του ΝΑΡ.

ekdilosi3.gifΣε αυτή την διαδικασία, αλλά και στην μεγάλη εκδήλωση για τα 20-χρονά μας, καλούμε να συμμετάσχουν όλοι οι αγωνιστές της Αριστεράς, της αναζήτησης και δράσης, της αντικαπιταλιστικής πάλης και της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης.
 
 .
Σύντομα θα μπορείτε να δείτε βίντεο με αποσπάσματα από την εκδήλωση.