Πολιτική εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πρωτοβουλίες

Μαζική και με πλούσιο διάλογο και παρεμβάσεις, ήταν η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιούλη, στη Γεωπονική (Ιερά οδός). Μια εκδήλωση που ολοκλήρωσε έναν ευρύ κύκλο εκδηλώσεων και συνελεύσεων του Μετώπου σε δεκάδες γειτονιές και περιοχές σε όλη τη χώρα, που πραγματοποιήθηκαν από τα μέσα Ιουνίου, με θέματα την πολιτική αντικαπιταλιστική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στην κρίση και την αστική επίθεση. Μέσα στον κύκλο αυτό των συνελεύσεων και εκδηλώσεων ξεκίνησε και η διαδικασία συγκρότησης των επιτροπών του μετώπου  με την εγγραφή μελών, διαδικασία που συνεχίζεται με θετικά αποτελέσματα.
Η εκδήλωση της Τετάρτης 14 Ιούλη, είχε στόχο να συζητηθούν μαζί με όλους τους αγωνιστές, η μέχρι τώρα αποτίμηση των αγώνων, οι προοπτικές του κινήματος και οι πολιτικές προτάσεις και πρωτοβουλίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει η απόφαση του Συντονιστικού του μετώπου, ξεκίνησε η συζήτηση για τις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, όπου " ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα επιδιώξει να συμμετέχει σε όλες τις Περιφέρειες συγκροτώντας ψηφοδέλτια στην βάση ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης (στάση πληρωμών, εθνικοποίηση και επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, απαγόρευση απολύσεων κλπ) σε συνδυασμό με την πάλη κατά της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης του κράτους και τον «Καλικράτη». Αντίστοιχα κινούμαστε και για τους μεγάλους Δήμους (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη κλπ)."

 

Το συντονιστικό αναφέρει ότι "Επιχειρούμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παρουσία μας και στους υπόλοιπους Δήμους αντιμετωπίζοντας συγκεκριμένα τις δυνατότητες που προκύπτουν, πρώτα από όλα σε αυτούς που υπάρχουν ήδη σχήματα και παρεμβάσεις που κινούνται σε ριζοσπαστική, αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.
Τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει πρόταση-κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα απευθύνεται πλατιά στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, σε όλο τον κόσμο που πρωτοστατεί στις μάχες της περιόδου, χωρίς προνομιακές απευθύνσεις σε κάποια μέτωπα, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς."
Στην κατεύθυνση αυτή, το μέτωπο οργανώνει την Δευτέρα 19 Ιούλη στις 7.00 μμ στο Πολυτεχνείο  Σύσκεψη για να συζητήσουμε την εκλογική μας παρέμβαση για την Περιφέρεια Αττικής. Αντίστοιχες Συσκέψεις διοργανώνονται και στις υπόλοιπες Περιφέρειες. Σύσκεψη των κινήσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Α΄ Αθήνας για την παρέμβαση στο Δήμο Αθήνας θα πραγματοποιηθεί επίσης μέχρι το τέλος του Ιουλίου.