Πετυχημένη αρχή στην Αθήνα για τις Αναιρέσεις 2020. Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σε πολλές περιοχές

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση των Αναιρέσεων 2020 στην Αθήνα. Το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιουνίου η Πλατεία Πρωτομαγιάς (στο Πεδίο του Άρεως-σχολή Ευελπίδων) γέμισε με νέους και νέες.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την συζήτηση με θέμα Ήρθε η ώρα να ανασάνουμε! Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους!”, με ομιλητές την Αιμιλία Τσαγκαράτου, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ και τον Φοίβο Λιναρδάτο, μέλος του ΚΣ της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Τη συζήτηση συντόνιζε η Αθηνά Βάσσου.

Το φετινό σύνθημα των Αναιρέσεων εμπνέεται από την πρόσφατη εμπειρία της πανδημίας αλλά και την εξελισσόμενη εξέγερση στις ΗΠΑ, που φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη οι ανθρώπινες ανάγκες να τεθούν ψηλότερα από την κερδοφορία και τις αξίες του καπιταλισμού.

Μεγάλη και η συμμετοχή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις με stand up comedy με τους/τις: Γιώργο Αλεβίζο, Χρύσα Κατσαρίνη, Γιάννη Ρούσσο, Άγγελο Σπηλιόπουλο και DJ Set με τους Dj Sunny, KILL EMIL, SUPERSAN. Στο χώρο λειτουργούσαν θεματικά περίπτερα, βιβλιοπωλείο και μπαρ.

Πολύ επιτυχημένο ήταν και το πρώτο διήμερο των εκδηλώσεων των Αναιρέσεων 2020 στη Θεσσαλονίκη, ενώ η πρώτη από τις δύο εκδηλώσεις των Αναιρέσεων στην Πάτρα έγιναν το Σάββατο 27/6 στην Πλατεία Παναχαϊκής με κεντρική πολιτική εκδήλωση με θέμα «75 χρόνια από το Αντάρτικο: ιστορικά συμπεράσματα και σύγχρονες προκλήσεις». Στη συνέχεια ακολούθησε ρεμπέτικο γλέντι με τους ΡΕΜΠΕlution.

Επόμενα ραντεβού του φετινού-διαφορετικού σε μορφή-φεστιβάλ Αναιρέσεις είναι την Παρασκευή 3 Ιουλίου στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, στην Πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι την Κυριακή 5/7 και στην Ακαδημία Πλάτωνα το Σάββατο 11/7. Ακολουθούν επίσης στις 4/7 ο Βόλος, στις 4-5/7 στα Γιάννενα, στις 10/7 τα Χανιά. Τα αναλυτικά προγράμματα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Σημειώνεται ότι λόγω των ειδικών συνθηκών οι Αναιρέσεις φέτος "πάνε στις πλατείες", με αποκεντρωμένη μορφή πολλών και θεματικών εκδηλώσεων σε γειτονιές και περιοχές/πόλεις, ενώ παντού η είσοδος είναι ελεύθερη. Διατίθενται κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης.