Πανεργατική Απεργία 20 Μάη: η εργατική τάξη μίλησε ξανά

.
"Πληρώσαμε το χρέος 2 και 3 φορές, τώρα μας χρωστάνε οι καπιταλιστές"  
Αυτό βροντοφώναξαν χιλιάδες απεργοί. Μια τεράστια απεργιακή συγκέντρωση και μια μαζική, πετυχημένη, γενική πανεργατική απεργία ήταν η νέα αποφασιστική απάντηση του κόσμου της δουλειάς στην αντεργατική επίθεση ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ και κεφαλαίου. Συνέχεια των μεγάλων κινητοποιήσεων όλων των τελευταίων μηνών, η απεργία της 20 Μάη  έπιασε το νήμα των μεγάλων διαδηλώσεων που συγκλόνισαν την Ελλάδα στις 5 Μαΐου δημιουργώντας συνέχεια στους συντονισμένους κι αποφασιστικούς αγώνες της εργατικής τάξης για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της αστικής στρατηγικής. Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο Μουσείο. Από νωρίς τα μεγάφωνα έπαιζαν μουσική και ακούγονταν οι ανακοινώσεις του Συντονισμού και των πρωτοβάθμιων σωματείων. Καταγγέλθηκε το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής, η οποία από νωρίς το πρωί έκανε δεκάδες προσαγωγές εργαζόμενων που έρχονταν στην συγκέντρωση. Διμοιρίες ΜΑΤ ξυλοκόπησαν εργαζόμενους και ακινητοποίησαν μπλοκ του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου που κατευθυνόταν στην συγκέντρωση από απεργιακή φρουρά σε κεντρικά καταστήματα. Προκλητική ήταν η αστυνομία καθ΄ όλη τη διάρap20_may_1.gifκεια της πορείας, με σκοπό να δημιουργήσει εντάσεις. Η πολύ μεγάλη σε όγκο πορεία ξεκίνησε στις 12.30 μ.μ. από Πατησίων και μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκε πρός τη Βουλή. Η θλιβερή ΓΣΕΕ και η γραφειοκρατία έκανε και πάλι τον ελιγμό από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου για να βρεθεί στη Σταδίου μπροστά από το πολύ πιο μαζικό και μαχητικό μπλοκ των σωματείων του Μουσείου...
Στο Σύνταγμα χιλιάδες ο κόσμος. Αντιπροσωπεία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων σωματείων επέδωσε ψήφισμα στο προεδρείο της Βουλής. Χιλιάδες εργαζόμενοι για πολύ ώρα απέκλεισαν το Άγνωστο Σταρτιώτη και τη Βουλή φωνάζοντας συνθήματα.
Το ψήφισμα των σωματείων αναφέρει: "Αντιπαλεύουμε την πολιτική και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν αντιασφαλιστικούς νόμους (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά κ.λπ.), εφάρμοσαν ο ένας τους νόμους του άλλου, ενοποίησαν προς τα κάτω τα Ταμεία, μείωσαν τις συντάξεις, αύξησαν το ποσοστό των αποθεματικών που επενδύεται σε μετοχές υψηλού ρίσκου και «τοξικά» χρηματιστηριακά προϊόντα.

Αντιπαλεύουμε τις επιλογές ΕΕ και ΔΝΤ, απαιτώντας μη εφαρμογή κι απειθαρχία στις αντεργατικές προτάσεις τους. Η υπεράσπιση των ασφαλιστικών αναγκών είναι αδύνατη χωρίς αντιπαράθεση με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις δεσμεύσεις που επιβάλλουν το Πρόγραμμα Σταθερότητας και ο «μηχανισμός στήριξης».