Πανεργατική απεργία 10 Ιουνίου με ταξική συγκέντρωση σωματείων στα Χαυτεία στις 10.30πμ

 

Όλοι στην Απεργία Πέμπτη 10 Ιούνη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. 

Αθήνα, Χαυτεία, ώρα 10.30 π.μ.

Θεσσαλονίκη, Καμάρα, 10.30 π.μ.

και σε πολλές ακόμα πόλεις

εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, σε αμαξοστάσια του ΟΣΥ, σε πλοία στον Πειραιά, τράπεζες, σχολεία και νοσοκομεία, σε στέκια νεολαίας, σε γειτονιές και πλατείες δήμων κορυφώνονται οι δράσεις προπαγάνδισης της πανεργατικής πανελλαδικής απεργιακής απάντησης της Πέμπτης 10 Ιουνίου από τις δυνάμεις και τους αγωνιστές του μαχόμενου ταξικού κινήματος και της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς.

Αποφασιστικής σημασίας είναι η επιτυχία της ταξικής απεργιακής συγκέντρωσης των πρωτοβάθμιων σωματείων στα Χαυτεία στις 10.30 π.μ. ενώ θα ακολουθήσει πορεία με τα άλλα αγωνιζόμενα τμήματα προς τη βουλή για να καταγγελθεί και να σταλεί μήνυμα ότι δεν θα περάσει το επαίσχυντο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη-κυβέρνησης-βιομηχάνων.

Μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καλούν ήδη για τα Χαυτεία, όπως ΠΕΝΕΝ, ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου, ΣΒΕΟΔ, ΣΥΒΧΨΑ (βιβλίου-χάρτου), ΣΕΦΚ, σωματείο εργαζομένων στα Πάμπλικ, κ.α.

Η απεργία αυτή θα είναι μια μάχη των ίδιων των εργατών και όχι των γραφειοκρατών και «πραξικοπηματιών» κατά των απεργιών, της ΓΣΕΕ και των Παναγόπουλων και Σία, θα είναι ένας αποφασιστικός σταθμός στον αγώνα για να ανατραπεί και να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων η καρμανιόλα των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Στη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στα Χαυτεία (Αθήνα), την Καμάρα (Θεσσαλονίκη) και τις άλλες ταξικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε πόλεις καλούν μεταξύ άλλων το ΝΑΡ και η ν.Κ.Α., η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η "Πρωτοβουλία Διαλόγου για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα", κ.α.