Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ στις 10-11-12 Ιανουαρίου

 

Πανελλαδικό Σώμα πραγματοποιεί στις 10, 11 και 12 Ιανουαρίου 2020 το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση στην Αθήνα. Η διαδικασία θα ξεκινήσει την Παρασκευή 10/1 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12/1, με τη συμμετοχή εκλεγμένων αντιπρόσωπων από τις οργανώσεις του ΝΑΡ και της νΚΑ από όλη τη χώρα.

«Με το πανελλαδικό μας σώμα επιδιώκουμε να εξετάσουμε συλλογικά και να βαθύνουμε την εκτίμηση μας για τις συσσωρευμένες πολιτικές εξελίξεις, ώστε να καθορίσουμε τα καθήκοντα που αφορούν την νέα πολιτική περίοδο, απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, τη συναίνεση του αστικού πολιτικού συστήματος και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος και μέτρο επιτυχίας του πανελλαδικού μας σώματος είναι η συμβολή του ΝΑΡ και της νΚΑ στη συγκρότηση της πρωτοπορίας σε όλα τα επίπεδα, ως εκείνου του βασικού παράγοντα για μια νικηφόρα αντεπίθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος και του κινήματος της νεολαίας. Η νέα πολιτική περίοδος θέτει εκ των πραγμάτων την ανάγκη για μια συνολική ανασυγκρότηση του μπλοκ των λαϊκών δυνάμεων, του μαζικού κινήματος και της μαχόμενης αριστεράς. Για να σταθεί και να απαντήσει το εργατικό κίνημα και η αντικαπιταλιστική αριστερά χρειάζεται να υπερβούν τις ανεπάρκειες, τα λάθη, τα κινηματικά και πολιτικά όρια της προηγούμενης περιόδου. Χρειάζονται νέα και κυρίως βαθύτερα πολιτικά-προγραμματικά καύσιμα και είναι αναγκαίος ο πυροδότης μιας σύγχρονης κομμουνιστικής αριστεράς», αναφέρεται στην εισήγηση της Πολιτικής Επιτροπής.

Στο Πανελλαδικό Σώμα θα συζητηθούν ιδιαίτερα οι πρωτοβουλίες και τα βήματα προς το σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα, η προώθηση του αντικαπιταλιστικού πολιτικού μετώπου-πόλου και η συμβολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η συσπείρωση πρωτοπόρων ταξικών δυνάμεων στο εργατικό κίνημα.