Πέμπτη 16/04 κινητοποίηση συλλόγων εκπαιδευτικών ενάντια στην κατάθεση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου

Την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να καταθέσουν το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία ενώ διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού εκφράζουν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, απαιτώντας από την κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει πίσω το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των τελευταίων ημερών, το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ενδέχεται να περιλαμβάνει τα εξής: τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, αντιδραστικές αλλαγές στην δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης κ.α.

Σε κινητοποιήσεις καλούν οι Σύλλογοι ΠΕ, Κ. Σωτηρίου, Αμαρουσίου, Α΄ Αθήνας, Αριστοτέλης, Αθηνά, Λιοσίων – Ζεφυρίου- Φυλής, Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας-Μοσχάτου, Πειραιά, Βύρωνα, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Ζ΄ Θεσσαλονίκης κ.α. Επίσης οι ΕΛΜΕ Λιοσίων – Ζεφυρίου- Φυλής, Β΄ Αθήνας, Γ’ Θεσσαλονίκης, Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου, Ά Δυτικής Αττικής ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Ε ΕΛΜΕ Αθήνας Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, κ.ά. Καλεί επίσης το Συντονιστικό Αναπληρωτών. Τα σωματεία προχωρούν σε μια πρώτη άμεση κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 16/4 στις 10:30 σε: Υπουργείο Παιδείας, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.