Ο Κ. Μητσοτάκης «επί της υποδοχής» των αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ

 

Γραφείο Τύπου ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση:

Προκλητική είναι η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να σπεύσει στην αμερικανική βάση της Σούδας για να υποδεχθεί το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ», που κατέπλευσε φορτωμένο με όλα τα φονικά του όπλα.

Προπαραμονή της επετείου των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 ενάντια στην τυραννία και κόντρα στην Ιερή Συμμαχία και τις αντιδραστικές δυνάμεις της εποχής, ο Κ. Μητσοτάκης στέλνει μήνυμα απόλυτης στοίχισης με τους «φονιάδες των λαών» του σήμερα. Αποτελεί μεγάλο εξευτελισμό και προσβολή στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας, ο πρωθυπουργός να είναι «επί της υποδοχής» των αεροπλανοφόρων και του στόλου των ΗΠΑ.

Την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν και δεκάδες διασωληνωμένοι δεν μπορούν να βρουν κλίνη ΜΕΘ στην Αθήνα, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ προτίμησε να αγοράσει αεροσκάφη Ραφάλ και να προφυλάξει τους μεγαλοκλινικάρχες εμπόρους της Υγείας, ο Κ. Μητσοτάκης σπεύδει στη Σούδα για να κάνει κολιγιές με τους Αμερικανούς και τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε από το «Αϊζενχάουερ» (με 5.600 άτομα πλήρωμα και 90 πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα) πως «η στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδος βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα», υπερηφανευόμενος πως «η βάση της Σούδας είναι η μόνη η οποία μπορεί να φιλοξενήσει αμερικανικά πλοία αυτού του μεγέθους». Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-Ελληνικής Λύσης και συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεων Α. Τσίπρα, αναβαθμίζει τη «στρατηγική συμμαχία» με τις ΗΠΑ, για να προωθηθούν τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή. Βεβαίως, οι ΗΠΑ έχουν τα δικά τους σχέδια. Χαρακτηριστικό είναι πως το «Αϊζενχάουερ» θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε ασκήσεις και με τουρκικές δυνάμεις, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νέα γενιά δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με τη νέα αμερικανοκρατία που προωθεί η αδίστακτη και επιθετική αστική τάξη της χώρας μας. Ο αγώνας για την ειρήνη και τη φιλία των λαών, για την απελευθέρωση από τα δεσμά του κεφαλαίου σε εθνικό και διεθνικό επίπεδο, για την απομάκρυνση όλων των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών βάσεων και διευκολύνσεων, για την έξοδο από ΝΑΤΟ και ΕΕ, για μια Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης και όχι ανταγωνισμών θα δυναμώσει.

Γραφείο Τύπου ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 23/3/2021