Ο αγώνας των εργαζόμενων της ΜΕΒΓΑΛ, να γίνει αγώνας όλης της κοινωνίας!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΜΕΒΓΑΛ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

Χαιρετίζουμε την ηρωική απεργία των εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες (μερικοί ακόμα και πέντε), συνεχίζοντας εδώ και 20 μέρες την απεργία τους για το δικαίωμα στη δουλειά και μεροκάματο. Οι εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ δεν είναι η εξαίρεση, αλλά είναι άλλος ένας κλάδος που χτυπιέται απο την βάρβαρη πολιτική της Κυβέρνησης,της ΕΕ και των εργοδοτών. Η εταιρία πλουτίζει απο τον καθημερινό μόχθο των εργαζόμενων, με αύξηση στις εξαγωγές κατα 33% κλείνει συμφωνίες με ξένες εταιρίες ενώ την ίδια στιγμή κυβέρνηση και εργοδοσία δηλώνουν ότι «δεν έχούν δεκάρα».

Αυτή είναι η “ανάπτυξη” που μας ετοιμάζουν! Με την λήξη των συλλογικών συμβάσεων θέλουν να ξεκινήσει ένας νέος γύρος λεηλασίας, άγριας λιτότητας και αυταρχισμού για να τρομοκρατήσουν το λαό και τους εργαζόμενους, να μας πείσουν ότι πρέπει να κάνουμε και άλλες θυσίες για τη σωτηρία και τα κέρδη τους. Μας θέλουν σκλάβους, με τα 582ευρώ να είναι υψηλός μισθός για αυτούς και το σύστημα τους. Θέλουν το λαό υποταγμένο και φοβισμένο, σε πόλεμο έλληνες κ’ ξένους για να «τρωγόμαστε για τα ψίχουλα που μένουν από τη πίτα τους» ,θέλουν να καταργήσουν κάθε έννοια συλλογικού αγώνα. Να ξεσαλώσουν όλοι μαζί, εργοδότες, κυβέρνηση, ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο ενάντια σε κάθε εργαζόμενο ατομικά.

Απαντούν με το δόγμα «νόμος και τάξη» θέλοντας να μας πείσουν ότι εμείς πρέπει να πληρώσουμε τα «σπασμένα, για τα οποία ευθύνεται το σύστημα που υπηρετούν, αυτό της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης, ο καπιταλισμός! Ο αγώνας της ΜΕΒΓΑΛ πρέπει να γίνει η αρχή για ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που η μάχη για την επιβίωση πρέπει να γίνει μάχη ανατρεπτική και διαρκείας ενάντια σε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

Να μην υπακούσουμε σ’αυτή την άθλια πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν! Να πάρει ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου την υπόθεση στα χέρια του, χωρίς αναμονή, και ανάθεση. Αλλά με παλλαϊκο-πανεργατικό ξεσηκωμό και συντονισμό των ταξικών δυνάμεων και όλων των αγωνιζόμενων κλάδων για την απόκρουση της επίθεσης. Να γίνει η οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων κίνημα πολιτικό, ταξικό και επικίνδυνο κόντρα στα σχέδια του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, στην φασιστική και εργοδοτική τρομοκρατία που θέλουν κερδισμένους τους επιχειρηματικούς ομίλους ,την Κυβέρνηση και τους μηχανισμούς τους, ΕΕ κ’ ΔΝΤ.

Να σηκώσουμε κεφάλι, για «να ανοίξουμε τους δρόμους για μια κοινωνία που να αξίζει στους εργαζόμενους και το λαό». Για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, για να πάρουμε πίσω τα “κλεμμένα” μας δικαιώματα πρέπει να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική και τις κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν. Να καταργηθούν τα μνημόνια και οι ληστρικές δανειακές συμβάσεις, να διαγραφεί το χρέος, να σταματήσει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και να εθνικοποιηθούν οι βασικές επιχειρήσεις, να φύγουμε την λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Για να πτωχεύσει το σύστημα και αυτοί που το εκπροσωπούν και όχι ο λαός και οι εργαζόμενοι!

Η έκβαση αυτού του αγώνα, όπως και κάθε αγώνα, θα κριθεί από την αποφασιστικότητα των ίδιων των εργατών, αλλά και από το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που πρέπει να απλωθεί σε κάθε τόπο δουλειάς. Το ΝΑΡ και η νΚΑ θα παλέψουν και θα συμβάλουν να αναπτυχθεί η ταξική αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στην ΜΕΒΓΑΛ.

-Καταγγέλλουμε την προβοκατόρικη προσπάθεια της εργοδοσίας χέρι-χέρι με την αστυνομία να σπάσουν την απεργία την Κυριακή 12/04 τα μεσάνυχτα μπουκάροντας αιφνιδιαστικά για να βγάλουν τα φορτηγά της επιχείρησης, επιστρατεύοντας ακόμα και σεκιουριτάδες ως απεργοσπαστικό μηχανισμό και εργαζόμενους με το ένα χέρι στο γύψο ως οδηγούς!! Χωρίς παραστατικά, χωρίς βιβλία, χωρίς οι ίδιοι να έχουν καν σύμβαση με την εταιρία παρόλα αυτά με την ανέχεια και την συνδρομή της αστυνομίας!! Αυτός είναι ο νόμος τους, ο νόμος των κεφαλαιοκρατών και της εργοδοσίας! Που παίρνει εντολές από τους κάθε λογής επιχειρηματίες και ντύνει στα χακί όποιον εργαζόμενο σηκώνει κεφάλι.

Εμείς τους λέμε ότι όπως μας βρήκαν μαζί με τους απεργούς-εργαζόμενους απέναντι τους και οδηγήθηκαν σε φιάσκο την Κυριακή, θα είμαστε εκεί όποτε και όσο χρειαστεί!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΝΑΡ