Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2016 στην Αθήνα

Δείτε εδώ φωτογραφίες από το τριήμερο του Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2016

Με μεγάλη συμμετοχή χιλιάδων νέων, εργαζόμενων και αγωνιστών κάθε γενιάς πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της Γεωπονικής σχολής στην Αθήνα οι φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2016.

Στο πλούσιο τριήμερο των εκδηλώσεων του φετινού φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκαν 3 κεντρικές πολιτικές εκδηλώσεις-συζητήσεις, 5 θεματικές συζητήσεις-workshop και σημαντικές συναυλίες από δεκάδες καλλιτέχνες και συγκροτήματα στις 2 μεγάλες σκηνές του φεστιβάλ. Χιλιάδες νέοι κυρίως άνθρωποι, αλλά και μεγαλύτεροι, περπάτησαν στους χώρους και περιηγήθηκαν στα περίπτερα και τα ειδικά αφιερώματα των Αναιρέσεων 2016.

Μαζική ήταν η διακίνηση του νέου τεύχους του περιοδικού της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση "Αναιρέσεις" που είχε θεματικό αφιέρωμα τα 70 χρόνια από την έναρξη του ελληνικού εμφυλίου πολέμου. Στο φεστιβάλ έκανε την πρώτη του "εμφάνιση" και το νέο θεωρητικό περιοδικό "Τερτάδια Μαρξισμού" που είχε μεγάλη απήχηση, τόσο στον ειδικό χώρο-περίπτερο του περιοδικού, όσο και στο βιβλιοπωλείο.

Σημαντικές ήταν και οι παρεμβάσεις και ομιλίες στις 3 κεντρικές συζητήσεις-εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Με την παρουσία προσφύγων και πολλών συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στο κίνημα για το προσφυγικό/μεταναστευτικό η πρώτη εκδήλωση. Με διεθνιστική συμμετοχή νέων αγωνιστών από το Γαλλικό κίνημα και το εργατικό κίνημα των ΗΠΑ η δεύτερη, με θέμα τους σύγχρονους εργατικούς αγώνες και την νεολαία. Με ιστορικούς και δημοσιογράφους, για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο η τρίτη εκδήλωση.

Δεκάδες καλλιτέχνες και συγκροτήματα έδωσαν το δικό τους παλμό και τη δική τους πολιτιστική πρόταση στις συναυλίες του φεστιβάλ. Οι 2 κεντρικές μουσικές σκηνές πλημμύρισαν από χιλιάδες ανθρώπους, μελωδίες, χωρούς και τραγούδια, πολλών μουσικών ρευμάτων και ειδών.Το φεστιβάλ Αναιρέσεις ευχαριστεί θερμά όλους του καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους.

Το φεστιβάλ Αναιρέσεις 2016 ολοκληρώθηκε με επιτυχία και στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο και τη Λάρισα, με αντίστοιχες εκδηλώσεις και συναυλίες. Θα συνεχίσει το ταξίδι του σε άλλες πόλεις...

Ανανεώνουμε το ραντεβού της μεγάλης γιορτής και συνάντησης της ανυπόταχτης νεολαίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιούνη στα Γιάννενα, στη συνέχεια σε άλλες πόλεις και φυσικά στους δρόμους του αγώνα, αλλά και στο camping Αναιρέσεις 2016 (τόπος-χρόνος και πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σύντομα).

Δείτε από την ιστοσελίδα αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης pandiera.gr που κάλυψε τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ:

Δείτε εδώ video από την κεντρική πολιτική εκδήλωση της πρώτης μέρας για το προσφυγικό

Δείτε εδώ video με ολόκληρη την πολιτική εκδήλωση για τους εργατικούς αγώνες σε Γαλλία-ΗΠΑ

Δείτε εδώ video με ολόκληρη την εκδήλωση για τα 70 χρόνια από τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο

Δείτε εδώ video με αποσπάσματα από τη μεγάλη συναυλία του Πετρολούκα Χαλκιά-Αντώνη Κυρίτση

Δείτε εδώ video με εικόνες της 1ης μέρας στο χώρο του φεστιβάλ