Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Συνέδριο της νΚΑ

 
Ολοκληρώθηκε αργά την Κυριακή 28/1 το 3ο Συνέδριο της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση που ξεκίνησε τις εργασίες του την Παρασκευή 26/2 στην ΑΣΟΕΕ. Το 3ο Συνέδριο της νΚΑ υπερψήφισε πολιτική απόφαση και εξέλεξε το νέο Κεντρικό Συμβούλιο της οργάνωσης. Σε πολύ ώριμο κλίμα η συζήτηση και η διαδικασία των αποφάσεων. Με νέα ορμή και νέα αρχή οι νέοι αγωνιστές της νΚΑ.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε μετά από μια πλούσια προσυνεδριακή διαδικασία που ξεκίνησε το καλοκαίρι με την κατάθεση των κειμένων Θέσεων. Ακολούθησε ο ανοιχτός προσυνεδριακός διάλογος με την κατάθεση άρθρων και απόψεων και η συζήτηση στις Οργανώσεις Βάσης, που ολοκληρώθηκε με την εκλογή των αντιπροσώπων για το Συνέδριο. Μαζική ήταν η παρουσία νέων αγωνιστών στην πρώτη, ανοιχτή, μέρα του Συνεδρίου. Ο αριθμός των αντιπροσώπων σημείωσε σημαντική αύξηση σε σχέση με όλες τις προηγούμενες διαιδκασίες, που δείχνει την ανάπτυξη της νΚΑ σε πιο πολλές πόλεις και με πιο πολλές ΟΒ.
nka_3_synedrio_1.gifΟι εργασίες του Συνεδρίου άρχισαν στο μεγάλο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ, με τις εισηγήσεις και τους χαιρετισμούς των οργανώσεων νεολαίας της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεχίστηκαν με τις ομιλίες των αντιπροσώπων και τη συζήτηση για το σχέδιο απόφασης, καθώς και την εκλογή νέου οργάνου.
Κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου είναι: "Με την αντικαπιταλιστική πάλη και τη σύγχρονη κομμουνιστική οργάνωση νεολαίας, για την επαναθεμελίωση της κομμουνιστικής προοπτικής".