Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η Συνδιάσκεψη της ν.Κ.Α.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την 4η Συνδιάσκεψη

Δείτε εδώ video με πλάνα από την 4η Συνδιάσκεψη

Το βράδυ της Κυριακής 10/3 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διαδικασίες της 4ης Συνδιάσκεψης της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Μια πλούσια και γόνιμη διαδικασία, στην οποία τοποθετήθηκαν πάνω 60 αντιπρόσωποι. Η συζήτηση στάθηκε με τόλμη και ζωντάνια απέναντι στα κρίσιμα ερωτήματα και τις προκλήσεις που θέτει η πολιτική και κοινωνική κατάσταση, δίνοντας με δημιουργικότητα απαντήσεις πάνω στην πολιτική γραμμή της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς στη νεολαία, αναπτύσσοντας την εμπειρία και το σχέδιο δράσης και παρέμβασης της οργάνωσης για την επόμενη περίοδο. Μια διαδικασία που έχει θετική συμβολή, όχι μόνο για το δυναμικό της ν.Κ.Α., αλλά και για την συζήτηση και προετοιμασία των πολιτικών διαδικασιών που ακολουθούν, της 2ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του 3ου Συνεδρίου του ΝΑΡ.

Η Συνδιάσκεψη ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα στην Αθήνα με τη συμμετοχή εκατοντάδων αντιπροσώπων από όλες τις περιοχές της χώρας, που γέμισαν την αίθουσα, συγκροτήθηκαν σε σώμα και ξεκίνησαν τη διαδικασία συζήτησης. Οι εργασίες ξεκίνησαν με την εκλογή προεδρείου και των επιτροπών. Ακολούθησε η εισήγηση του απερχόμενου Κ.Σ., την οποία παρουσίασε ο σ. Δημήτρης Γράψας, μέλος του γραφείου του Κ.Σ. της ν.Κ.Α. Η πρώτη μέρα των εργασιών συνεχίστηκε με τους χαιρετισμούς των προσκαλεσμένων οργανώσεων και νεολαιών, του ΣΕΚ, της ΑΡΑΝ, της ΑΡΑΣ, της ΑΡΙΣ, του ΕΕΚ, της ΟΚΔΕ, και της "Παρέμβασης" 

Με τις ομιλίες πάνω από 60 αντιπροσώπων συνεχίστηκε η διαδικασία το Σάββατο 9/3, έως αργά το βράδυ. Στη διαδικασία απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Π.Ε. του ΝΑΡ ο σ. Άγγελος Χάγιος το απόγευμα του Σαββάτου.

Την Κυριακή 10/3, τελευταία μέρα της συνδιάσκεψης συνεχίστηκαν οι τοποθετήσεις των αντιπροσώπων, ενώ το μεσημέρι ξεκίνησε η διαδικασία της απόφασης, στην οποία συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν η πολιτική απόφαση, το σχέδιο δράσης και οι Θέσεις της 4ης Συνδιάσκεψης. Όλες οι αποφάσεις υπερψηφίστηκαν από το σώμα με συντριπτική πλειοψηφία. Η Συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε το βράδυ με την εκλογή του νέου Κεντρικού Συμβουλίου της ν.Κ.Α.

Στη Συνδιάσκεψη συμμετείχουν με αυξημένα ποσοστά -σε σχέση με προηγούμενα σώματα- οι μαθητές, αλλά και οι  οργανώσεις των νέων εργαζομένων, αποτέλεσμα της ανάπτυξης της ν.ΚΑ σε κρίσιμους τομείς δράσης και παρέμβασης. Το νέο Κ.Σ. θα συνεδριάσει το αμέσως επόμενο διάστημα για να εκλέξει το νέο γραφείο του και να αποτιμήσει συλλογικά την διαδικασία της Συνδιάσκεψης.