Ολοκληρώθηκε η 2η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αποφάσεις για την επόμενη μέρα

Δείτε φωτογραφίες από τη Συνδιάσκεψη εδώ

Με τη συμμετοχή πάνω από χιλίων εκλεγμένων αντιπροσώπων, αύξηση 15% των αντιπροσώπων από την προηγούμενη συνδιάσκεψη (2011), ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί η 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αντιπρόσωποι από κάθε γωνία της χώρας κατέφθαναν από τις 8.00 το πρωί στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου για να παραλάβουν τις κάρτες αντιπροσώπων τους. Η διαδικασία της 2ης Συνδιάσκεψης ξεκίνησε με την εκλογή του προεδρείου και αμέσως μετά παρουσιάστηκε η εισήγηση-Θέσεις της απερχόμενης Κ.Σ.Ε. από τον σ. Αντώνη Δραγανίγο. Ακολούθησε η παρουσίαση της οργανωτικής εισήγησης από τον σ. Γιάννη Σηφακάκη. Μέσα σε κλίμα ενότητας και θετικής αποτίμησης της 

 πλούσιας συζήτησης που έγινε σε όλες τις τοπικές και κλαδικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το προηγούμενο διάστημα, με τη μαζική συσπείρωση και συμμετοχή του δυναμικού του μετώπου, η 2η Συνδιάσκεψη ασχολείται με τα κρίσιμα ερωτήματα και ζητήματα του κόσμου του αγώνα, των εργαζόμενων και της αριστεράς για το κίνημα, την πολιτική, την τακτική και στρατηγική απάντηση των αντικαπιταλιστικών επαναστατικών δυνάμεων.

Χαιρετισμό απεύθυναν οργανώσεις και συλλογικότητες της «εκτός τειχών» αριστεράς που είχαν προσκληθεί, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των αντιπροσώπων, που συνεχίστηκαν μέχρι τις 11.00 το βράδυ, με σοβαρό κλίμα διαλόγου, συμβολής και μεταφοράς πλούσιας εμπειρίας από τους αγώνες και τις παρεμβάσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Ξεχωριστές στιγμές οι χαιρετισμοί εργαζομένων από χώρους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, η παρέμβαση μεταναστών εργατών από τη Μανωλάδα που μπήκαν στο χώρο της Συνδιάσκεψης με πανό, σημαίες και συνθήματα, αλλά και η ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Τουρκία, με την εξεγερτική κατάσταση και τους νεκρούς διαδηλωτές, όπως και η ανακοίνωση για την επιτυχία της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με την κατάκτηση 2ης έδρας στο Δ.Σ.

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης συνεχίστηκαν και την Κυριακή 2/6, με ομιλίες και τη διαδικασία των πολιτικών αποφάσεων. Το σώμα των 1.016 αντιπροσώπων υπερψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία τις Θέσεις (1 κατά και 5 λευκά) και την πολιτική απόφαση της Συνδιάσκεψης (6 κατά και 7 λευκά). Στο σώμα κατατέθηκαν σε ψηφοφορία αρκετές τροπολογίες και προσθήκες στα δύο κείμενα (Θέσεις και πολιτική απόφαση) και μέσα από ψηφοφορίες καταλήχθηκαν τα τελικά κείμενα. Ίδια διαδικασία και στην οργανωτική εισήγηση η οποία έγινε απόφαση, μετά από συζήτηση, τροπολογίες και ψηφοφορίες, με την υπερψήφισή της από την συντριπτική πλειοψηφία των αντιπροσώπων. Λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής νέων οργάνων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και συγκεκριμένα η εκλογή του νέου Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου (ΠΣΟ) που θα αποτελείται από 103 μέλη, και της νέας Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΚΣΕ), που θα αποτελείται από 23 μέλη. Οι εκλογές συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ.

Η 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτέλεσε μια μαχητική και ζωντανή διαδικασία, στην οποία διαφάνηκαν οι δυνατότητες η αντικαπιταλιστική αριστερά να παίξει αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Με πρόταση αντικαπιταλιστική, όπως κατέληξε η Συνδιάσκεψη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μπορεί να συμβάλλει στις ελπίδες για μια άλλη αριστερά και ένα άλλο κίνημα που θα ανατρέψει την πολιτική και το σύστημα της βαθιάς παρακμής και κρίσης. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποδεικνύει ότι είναι δυνατή, αναγκαία και χρήσιμη!