Ολοκληρώθηκε η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Αττικής του ΝΑΡ

 

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 29-30 Μαΐου η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Αττικής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Η διαδικασία της συνδιάσκεψης έγινε μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας με δια ζώσης συνεδρίαση και παρουσία των εκλεγμένων αντιπροσώπων από τις Οργανώσεις Βάσης της Αττικής, με όλα τα μέσα προστασίας και προφύλαξης.

Στη διαδικασία αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος και μεταφέρθηκαν οι εμπειρίες από την παρέμβαση των οργανώσεων και των μελών του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α. σε μια σειρά χώρους και μέτωπα. Η παρέμβαση των εργατοπαραγωγικών ΟΒ και τα βήματα που απαιτούνται για την ενίσχυση και ανάπτυξη της δράσης μέσα σε κλάδους και ο στόχος της συγκρότησης ταξικής κίνησης για την εργατική χειραφέτηση απασχόλησε μια σειρά τοποθετήσεων. Ταυτόχρονα, σημαντική ήταν η εμπειρία και τα συμπεράσματα από τη δράση των τοπικών Οργανώσεων της Αττικής, ιδιαίτερα η παρέμβαση και οι αγώνες που αναπτύχθηκαν σε μια σειρά κρίσιμα μέτωπα της πόλης, του χώρου και του περιβάλλοντος, όπως και για την παρέμβαση των δυνάμεων του ΝΑΡ σε ζητήματα όπως το δημοκρατικό και το μέτωπο κατά του αυταρχισμού, το προσφυγικό, η έμφυλη βία, τα ιδιαίτερα προβλήματα της νεολαίας. Οι πολιτικές εξελίξεις και οι μάχες για τα σημαντικά ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως το αντεργατικό έκτρωμα-νομοσχέδιο Χατζηδάκη και άλλα νομοσχέδια βρέθηκαν επίσης στο κέντρο της συζήτησης. Ιδιαίτερα απασχόλησε -τόσο στην εισήγηση όσο και στις ομιλίες- ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη της δράσης της «Πρωτοβουλίας διαλόγου για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα», εν όψει του σημαντικού βήματος που θα αποτελέσει η πρώτη Πανελλαδική Συνάντηση του δυναμικού της τον Ιούλιο. Η πολιτική πρόταση του ΝΑΡ για την μετωπική συσπείρωση στην κατεύθυνση του πόλου – μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως και τα ζητήματα της ανάπτυξης της θεωρητικής παρέμβασης ήταν επίσης θέματα τόσο της εισήγησης όσο και σειράς τοποθετήσεων αντιπροσώπων.

Στην εισήγηση και τις αποφάσεις αποτυπώθηκαν και οργανωτικές αλλαγές στη διάταξη μιας σειράς οργανώσεων βάσης και δημιουργία νέων. Η Συνδιάσκεψη έληξε την Κυριακή 30/5 με την υπερψήφιση από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους πολιτικής Απόφασης και την εκλογή νέου Γραφείου της Οργάνωσης Αττικής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.