Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Αναιρέσεις 2015

Δείτε εδώ φωτογραφίες από το Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2015 στη Γεωπονική

Και η 3η μέρα του Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2015 ήταν μαζική, ολοκληρώνοντας το 3ήμερο φεστιβάλ με τον καλύτερο τρόπο. Χιλιάδες επισκέπτες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και συναυλίες των Αναιρέσεων στη Γεωπονική την Κυριακή 14 Ιουνίου, τελευταία μέρα των εκδηλώσεων της Αθήνας.

Η κεντρική πολιτική εκδήλωση ξεκίνησε στις 8.30 μ.μ. και ήταν αφιερωμένη στα 70 χρόνια από το θάνατο του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη. Τίτλος-θέμα της εκδήλωσης "Βάρκιζα τέλος, Το μήνυμα του Άρη τότε και τώρα". Στην πολύ ενδιαφέρουσα, τόσο από ιστορική, όσο και από πολιτική άποψη, εκδήλωση, μίλησαν ο ιστορικός Προκόπης Παπαστράτης, ο ιστορικός Κώστας Παλούκης, ο δημοσιογράφος-ιστορικός και μέλος του "Εργατικού Αγώνα" Γιώργος Πετρόπουλος και ο Άγγελος Χάγιος, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Τα video με όλες τις ομιλίες και την εκδήλωση θα αναρτηθούν την Τρίτη 16 Ιουνίου, στην επέτειο του θανάτου του Άρη.

Νωρίτερα είχαν πραγματοποιηθεί 2 ακόμα συζητήσεις-workshop, το πρώτο για τους νέους εργαζόμενους, την ελαστική εργασία και τα προγράμματα-voucher, με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων και σχημάτων που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό, ενώ το άλλο είχε θέμα τις εξελίξεις στη Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκίνησε στις 10.30 μ.μ. με τις 2 σκηνές να γεμίζουν με κόσμο.

Στη σκηνή 1 την αρχή έκαναν Μαθητικά Συγκροτήματα για να παραδόσουν τη σκυτάλη στον Φοίβο Δεληβοριά. Ακολούθησαν οι XATZIFRAGETA με το ενθουσιώδες κοινό τους, συναυλία που κράτησε τον κόσμο μέχρι αργά στο χώρο με κέφι.

Στη Σκηνή 2 το ξεκίνημα έκαναν οι πολύ καλή NightKnight, για να ακολουθήσουν οι THE LAST INTERNATIONALE (ΗΠΑ) σε μια μοναδική και εκπληκτική πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα. Συναυλία που απογείωσε το κοινό με τις καταπληκτικές ερμηνείες τους. Ακολούθησαν και έκλεισαν τη βραδιά και το φεστιβάλ οι MAGIC DE SPELL & Γ.ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ (21th CenturyDarkness).

Το φεστιβάλ Αναιρέσεις ταξίδεψε σε αυτό τον πρώτο γύρο σε Πάτρα, Βόλο, Ξάνθη, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή χιλιάδων νέων του αγώνα και της αναζήτησης, χιλιάδων εργαζόμενων και κόσμο του κινήματος και της αριστεράς. Θα συνεχίσει το ταξίδι του και σε άλλες πόλεις το Σεπτέμβρη και Οκτώβρη, ενώ ακολουθεί το camping Αναιρέσεις 2015, στις 28 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, άλλο ένα μαζικό ραντεβού της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Και φυσικά τα επόμενα ραντεβού, στους δρόμους και τους αγώνες ενάντια στη νέα συμφωνία-μνημόνιο κυβέρνησης-δανειστών.

Δείτε εδώ video με στιγμιότυπα από το Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2015 - video 1

Δείτε εδώ video με στιγμιότυπα από το Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2015 - video 2

Δείτε εδώ video με στιγμιότυπα από το Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2015 - video 3