Νησιά: Όχι στη λεηλασία της φύσης. Όχι στην κυβερνητική βία

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΒΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

Την Τετάρτη 20/5 οι δυνάμεις καταστολής για μια ακόμα φορά βρέθηκαν απέναντι στους κατοίκους της Τήνου που είναι αντίθετοι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Κτύπησαν, τραυμάτισαν, συνέλαβαν συγκεντρωμένους.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την πολιτική  του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να επιβάλλει στις νησιωτικές κοινωνίες τα σχέδια της Ε.Ε. για την «πράσινη ανάπτυξη» των «επενδυτών».

Για μια ακόμη φορά, οι κάτοικοι της Τήνου σήκωσαν το ανάστημα τους απέναντι στα καταστροφικά σχέδια μεγαλοεργολάβων, υπερασπιζόμενοι το περιβάλλον, την τοπική κοινωνία, την ζωή τους.

Για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση των μηχανημάτων, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας ακόμη και  σχολικών λεωφορείων και  με εντολή του εισαγγελέα Σύρου αποκλείστηκε ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει τη Χώρα με τα μεγαλύτερα χωριά, με αποτέλεσμα να «κοπεί» το νησί στα δύο.  Ο ξυλοδαρμός και οι συλλήψεις  κατοίκων από τις κυβερνητικές δυνάμεις καταστολής  είναι ένα ακόμη δείγμα απόλυτης αστυνομικής αγριότητας απέναντι στις δίκαιες κι ειρηνικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της Τήνου.  Ενώ, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχιστεί και αύριο Πέμπτη.

Η κυβερνητική βαρβαρότητα στηρίζει με κάθε μέσο την κερδοφορία  Επιχειρηματικών ομίλων Ενέργειας, μεταφέροντας τα κόστη στο λαό και καταστρέφοντας το περιβάλλον με δραματικές επιπτώσεις  για την ζωή των κατοίκων και το μέλλον των νησιών φυτεύοντας Βιομηχανικές Ανεμογεννήτριες σε όλη τη χώρα, καταστρέφοντας δάση, βιοπικοιλότητα, φυσικό περιβάλλον.

Το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση Ν. Αιγαίου καταγγέλλουμε απερίφραστα τις βίαιες αστυνομικές επιθέσεις, την καταστροφική κυβερνητική πολιτική για το περιβάλλον και  τασσόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της Τήνου και όλων των νησιών.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση αποφυλάκιση των κρατουμένων
  • Τν άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την Τήνο
  •  Να ανακληθούν τώρα όλες οι άδειες  που έχουν εγκριθεί για την κατασκευή αιολικών πάρκων στις Κυκλάδες.
  •  Ο σχεδιασμός για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) χρειάζεται  να υπηρετεί την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων με σεβασμό στη φύση και να γίνεται σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και όχι να υπηρετεί την κερδοσκοπία και τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ

ΝΑΡ Νότιου Αιγαίου, 20/5/2020