Να αμφισβητήσουμε στην πράξη την αντιδημοκρατική απαγόρευση των πορειών για το Πολυτεχνείο

 

Σχετικά με τις υπογραφές σε ένα κείμενο

Το απόγευμα της Κυριακής μας προτάθηκε από στελέχη του ΚΚΕ να συνυπογράψουμε ως συνδικαλιστές και εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι ένα κείμενο υπογραφών συνδικαλιστών, νομικών, αγωνιστών του κινήματος ενάντια στην χουντικού τύπου απαγόρευση των συναθροίσεων και της πορείας του Πολυτεχνείου. Παρά την έλλειψη αναφοράς σε αυτό καλέσματος για τις πορείες, που θα συνέβαλε να καταγραφεί και η αποφασιστικότητα του κινήματος να σπάσει την απαγόρευση, κρίναμε ότι θα μπορούσαμε να το συνυπογράψουμε ως συνδικαλιστές και εκλεγμένοι σύμβουλοι, στα πλαίσια της πάγιας επιδίωξής μας για κοινή δράση των μαχόμενων αριστερών μέσα στο κίνημα και λόγω της κρισιμότητας του θέματος.

Στη συνέχεια, όμως, διαπιστώσαμε ότι η ηγεσία του ΚΚΕ είχε απευθυνθεί για συνυπογραφή του ίδιου κειμένου στους πολιτικούς αρχηγούς και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων ΜΕΡΑ25, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ γεγονός που έδινε ριζικά διαφορετικό χαρακτήρα στο κείμενο.

Θεωρούμε ότι σε μια τέτοιου τύπου πολιτική πρωτοβουλία δε μπορούν να χωρέσουν οι δικές μας υπογραφές, καθώς υπογράφεται από δυνάμεις, που όχι μόνο δεν καλούν στην πορεία του Πολυτεχνείου αλλά, αντιστρατεύονται ενεργητικά την πραγματοποίηση της στους συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς και συναινούν στην αντιδραστική κυβερνητική πολιτική, συμμορφούμενες στην πράξη με τις κυβερνητικές απαγορεύσεις.

Καλούμε όσους θέλουν να έχουν συνέπεια λόγων και έργων να αποδείξουν στην πράξη την αντίθεση τους στην απαγόρευση, που δεν υπαγορεύεται από υγειονομικούς λόγους, αλλά αποσκοπεί στον περιορισμό δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών με μακρόπνοη στόχευση.

Η πορεία του Πολυτεχνείου στις 17/11 θα γίνει με όλους τους όρους υγειονομικής ασφάλειας με βάση τα καλέσματα των μαζικών φορέων και θα δώσουμε το παρόν.

Ο αγώνας θα κλιμακωθεί με την απεργία και απεργιακές συγκεντρώσεις στις 26/11 ενάντια στην εγκληματική υγειονομική πολιτική και τη συνολική αντεργατική επίθεση κυβέρνησης.

Αυτό που απαιτούν οι καιροί είναι η μέγιστη συσπείρωση και η ένταση της κοινής δράσης των μαχόμενων δυνάμεων του κινήματος και της αριστεράς με στόχο την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ και του αστικού πολιτικού συστήματος, στο οποίο ανήκει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενωτικός αγώνας για την ανατροπή.

Οι χουντικές απαγορεύσεις θα σπάσουν στην πράξη.

  • Τουλγαρίδης Κώστας, μέλος Δ.Σ. ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου, περιφερειακός σύμβουλος με την “Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική”
  • Ρίζος Μιχάλης, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ