ΝΑΡ: Προσβολή στον ελληνικό και παλαιστινιακό λαό η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Προσβολή στον ελληνικό και παλαιστινιακό λαό η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ

Αγώνας ενάντια στους πολεμικούς άξονες, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την προσάρτηση των κατεχομένων στο κράτος-απαρτχάιντ

Η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ (μαζί με αρκετούς υπουργούς της κυβέρνησής του) και η συνάντηση του με τον Β. Νετανιάχου, σε μια περίοδο που η νέα κυβέρνηση του κράτους-απαρτχάιντ έχει ανακοινώσει επισήμως την προσάρτηση κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, είναι μια πρόκληση προς κάθε άνθρωπο που παλεύει για δικαιοσύνη και ειρήνη. Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι διαδηλώνουν καθημερινά στις ΗΠΑ και ολόκληρο τον πλανήτη ενάντια στον κρατικό ρατσισμό, η ελληνική κυβέρνηση συζητάει με τον σφαγέα χιλιάδων Παλαιστινίων για ΑΟΖ, πολεμικούς άξονες και εμπορικές συμφωνίες.

Ταυτόχρονα, ο στρατηγικός άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, σε συνεργασία με την αιματοβαμμένη χούντα του Σίσι στην Αίγυπτο και υπό την αιγίδα των μακελάρηδων των ΗΠΑ, κανένα όφελος δεν έχει για τους λαούς, προωθεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου των χωρών αυτών. Εμπλέκει βαθύτερα τον λαό μας σε ένα κουβάρι αστικών ανταγωνισμών και άδικων διεκδικήσεων από όλες τις πλευρές, στο πλαίσιο των γενικότερων σχεδιασμών ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας.

Η στρατηγική συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ αποτελεί όμως ειδικά για τον παλαιστινιακό λαό ένα ακόμα χτύπημα. Πρόκειται για μια πολιτική που υπηρέτησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και αναβάθμισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μη διστάζοντας ούτε στιγμή να προδώσει και τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες του ελληνικού λαού και το κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους.

Η απόφαση της κυβέρνησης του Ισραήλ να ξεκινήσει από την 1η Ιούλη την πλήρη προσάρτηση κατεχόμενων εδαφών στην Δυτική Όχθη, με ενσωμάτωση στο κράτος του Ισραήλ όλων των εποικισμών (παράνομων σύμφωνα ακόμα και με τον ΟΗΕ), σε συνάρτηση με το «ειρηνευτικό» σχέδιο Τραμπ, πρέπει να βρουν απέναντι ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης. Είναι ελπιδοφόρα η στάση του φιλειρηνικού κινήματος ακόμα και μέσα στο Ισραήλ και οι κοινές διαδηλώσεις Εβραίων και Αράβων. Στην Ελλάδα το κίνημα και η μαχόμενη Αριστερά πρέπει να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κλιμάκωση της επιθετικότητας του κράτους του Ισραήλ, αρνούμενοι να δεχθούν το στρατηγικό άξονα με το Ισραήλ και την ανακήρυξη ΑΟΖ ως «κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας» (όπως δυστυχώς κάνει μέρος της Αριστεράς), τη στιγμή που αυτό το «δικαίωμα» συνδέεται άμεσα και με τον πλήρη αποκλεισμό του κατεχόμενου παλαιστινιακού λαού.

Η έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ στην βίαιη προσάρτηση των παλαιστινιακών εδαφών αποτελεί πρόσκληση και προσβολή για τους αγώνες του λαού. Η στρατηγική συμμαχία της Ελλάδας με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ είναι μεγάλη απειλή για την ειρήνη, τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαών, το περιβάλλον.

Είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ η κοινή πάλη του κινήματος σε Ελλάδα και Παλαιστίνη, ενάντια στην πολιτική συμμαχίας της ελληνικής κυβέρνησης με το Ισραήλ, προωθώντας την διεθνιστική αλληλεγγύη όλων των λαών της περιοχής. Να ενταθεί η αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πάλη και η ανάληψη πρωτοβουλιών ενάντια στα σχέδια των αστικών τάξεων και του ιμπεριαλισμού.

  • Απαιτούμε τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και της προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών.
  • Να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στις εστίες τους.
  • Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.
  • Όχι στον άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, κάτω τα σχέδια ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 16/6/2020