ΝΑΡ: Για τη δολοφονία του 25χρονου Κλοντιάν από την αστυνομία στην Αλβανία

 

Για τη δολοφονία του 25χρονου Κλοντιάν από την αστυνομία

Στους φίλους και συντρόφους μας στην Αλβανία

Συγκλονισμένοι και οργισμένοι παρακολουθούμε τα γεγονότα στην Αλβανία μετά την κτηνώδη δολοφονία του νεαρού 25χρονου Klodjan από την αλβανική αστυνομία στα Τίρανα.

Μόλις πριν λίγες ημέρες, στις 6 Δεκέμβρη, τιμήσαμε στην Ελλάδα την 12η επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από σφαίρα αστυνομικού ενώ ήταν έξω για βόλτα με τους φίλους του στο κέντρο της Αθήνας.

Για εμάς είναι προφανές ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Αλβανίας (αλλά και των περισσότερων κρατών στον κόσμο) είναι υπεύθυνες για κάθε τέτοιο "ατυχές" ή "μεμονωμένο" περιστατικό. Εξοπλίζουν όλο και περισσότερο την αστυνομία, ψηφίζουν όλο και πιο αυταρχικούς νόμους, αυξάνουν όλο και περισσότερο τη βία εναντίον των απεργών, των διαδηλωτών, όσων αμφισβητούν το αυταρχικό πλαίσιο που δημιουργούν. Αυτοί δίνουν το μήνυμα ότι οι ζωές μας είναι φθηνές και αναλώσιμες και η αστυνομία εκτελεί.

Όσον αφορά την πανδημία, οι κυβερνήσεις μας προτιμούν να απαγορεύουν την κυκλοφορία τη νύχτα από το να ενισχύσουν τη δημόσια υγεία, τις συγκοινωνίες, να κάνουν ελέγχους στους εργασιακούς χώρους για τις συνθήκες εργασίας και να κάνουν τεστ. Γι' αυτό οι χώρες μας, Ελλάδα και Αλβανία, μετρούν όλο και περισσότερα θύματα ενώ τα συστήματα υγείας τους έχουν καταρρεύσει.

Είναι οι κυβερνήσεις και το σύστημα που θέτουν το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή και μας λένε ότι έφταιγε ο Klodjan που έκανε μια βόλτα το βράδυ για την πανδημία...

Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας από την Ελλάδα!

Καλή δύναμη για τους αγώνες σας!

Μαζί θα φτιάξουμε έναν δίκαιο κόσμο!

Αθήνα 9/12/2020

Επιτροπή Διεθνών

ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση / νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση