ΝΑΡ: Αγοράζουν Ραφάλ, «βομβαρδίζουν» τα νοσοκομεία

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Υπογράφηκε σήμερα η αγορά των 18 πολεμικών αεροσκαφών Ραφάλ από την Γαλλία, μέρος ενός τρομερού πακέτου εξοπλισμών που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, με την αμέριστη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης.

Το κόστος μόνο των Ραφάλ (εκ των οποίων τα 12 είναι μεταχειρισμένα) είναι σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά για την πολεμική αεροπορία (βλέπε και αναβάθμιση F-16) θα διατεθούν για εξοπλισμούς άνω των 5 δισ. τα λίγα επόμενα χρόνια.

Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνουν οι εξοπλισμοί στην πράξη, ας σημειωθεί πως το 2021 θα δαπανηθεί 1,5 δισ. για τα Ραφάλ (τα υπόλοιπα κυρίως το 2022), όταν ο κρατικός προϋπολογισμός για φέτος προβλέπει περίπου 1,4 δισ. ευρώ για επιχορήγηση των νοσοκομείων! Εν μέσω πανδημίας δηλαδή η κυβέρνηση, με την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών της «εθνικής ενότητας» πετά στον αέρα περισσότερα χρήματα απ’ όσα θα δώσει για τα νοσοκομεία το 2021! Και μετά μιλούν για «ατομική ευθύνη» και φορτώνουν τον κόσμο με πρόστιμα…

Και βέβαια δεν τελειώσαμε, το «χοντρό πακέτο» είναι στο πολεμικό ναυτικό. Ήδη η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, ως γνήσια πλασιέ όπλων, κατέθεσε νέες προσφορές για τις γαλλικές φρεγάτες και τα ενδιάμεσα πλοία που θα μπορούσε να αγοράσει η Ελλάδα. Το κόστος δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά σίγουρα πρόκειται για αρκετά δις. ευρώ.

Το δυσβάσταχτο πακέτο των νέων εξοπλισμών είναι μέρος του τιμήματος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα για να προωθήσει το ελληνικό κεφάλαιο τα σχέδιά του στην περιοχή, σε ανταγωνισμό με την Τουρκία και σύμπλευση με το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις πολυεθνικές, για να αποσπάσει μεγαλύτερο μερίδιο από τους ενεργειακούς πόρους και δρόμους στη ΝΑ Μεσόγειο. Το μόνο που θα προασπίζουν τα νέα υπερσύγχρονα όπλα είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των πολυεθνικών και ένα μέλλον με αυξημένη πολεμική απειλή, ρύπανση, εκμετάλλευση και σύμπλευση με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Η υπογραφή της αγοράς των Ραφάλ την ημέρα που επαναλήφθηκαν οι θεατρικές διερευνητικές επαφές στην Κωνσταντινούπολη είναι χαρακτηριστική για την ουσία τους αλλά και το βάθος του οξυμένου ανταγωνισμού μεταξύ των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας. Έναν ανταγωνισμό που τον πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι λαοί και η νεολαία και στις δύο όχθες του Αιγαίου.

- Όχι στους εξοπλισμούς

- Κονδύλια για την υγεία, την εκπαίδευση, τις λαϊκές ανάγκες και όχι για τις ΑΟΖ, τις εξορύξεις, το ΝΑΤΟ.

- Ειρήνη και φιλία των λαών – όχι στα συμφέροντα του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

25/01/2021