Μαζική εκδήλωση διαλόγου για το 3ο Συνέδριο ΝΑΡ. Πλούσιος διάλογος

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την εκδήλωση

Μαζική ήταν η 1η θεματική εκδήλωση-συζήτηση για το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ το Σάββατο 19 Οκτώβρη. θέμα της συζήτησης «Για μια σύγχρονη Κομμουνιστική στρατηγική και επαναστατική τακτική: Για την "κατάργηση της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων"». Την εκδήλωση άνοιξε ο Μιχ. Ρίζος εκ μέρους της Π.Ε. του ΝΑΡ και της Οργάνωσης Αθήνας. Ακολούθησε η εισήγηση της Π.Ε. του ΝΑΡ από τον Αλέκο Αναγνωστάκη, στην οποία παρουσιάστηκαν οι Θέσεις και ειδικότερα τα ζητήματα τακτικής και στρατηγικής που αναδεικνύονται από τα προσυνεδριακά κείμενα του ΝΑΡ,

Στη συνέχεια αναπτύχθηκε ένας πολύ πλούσιος και γόνιμος διάλογος από τους καλεσμένους της εκδήλωσης, οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους, σε μια συμβολή κριτικής, εμπλουτισμού και ανάπτυξης της συζήτησης για το ζήτημα-θέμα της εκδήλωσης. Γεμάτο το αμφιθέατρο, από όλες τις γενιές και ηλικίες των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής πάλης και κομμουνιστικής αναζήτησης, για πολλές ώρες. 

Πρώτη ήταν η παρέμβαση του  Ευτ. Μπιτσάκη. Ακολούθησε ο καθηγητής Θ. Μανιάτης και ο Λ. Μπόλαρης, ιστορικός. Στη συνέχεια παρεμβάσεις έκαναν ο Βασ. Λιόσης, συγγραφέας και μέλος του συλλόγου μαρξιστικής σκέψης "Γ. Κορδάτος" και ο Γ. Νικολακόπουλος, εκπαιδευτικός και αγωνιστής του κινήματος. Την παρέμβαση του πανεπιστημιακού Παν. Σωτήρη διάβασε στην εκδήλωση το προεδρείο λόγω έκτατκτων υποχρεώσεων του συντρόφου, ενώ ακολούθησε η παρέμβαση του Χ. Σμυρνιώτη, συνδικαλιστή στο ΙΓΜΕ. Την εκδήλωση έκλεισε η παρέμβαση του Δ. Γράψα εκ μέρους του Κ.Σ. της νεολαίας Κομμουνσιτική Απελευθέρωση.

Τις επόμενες μέρες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα οι εισηγήσεις και παρεμβάσεις της εκδήλωσης αλλά και video με τις τοποθετήσεις και σημαντικά αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις.