Μήνυμα της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας

Μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. Κούβας στάλθηκε τόσο στο ΝΑΡ όσο και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως και σε πολλά κόμματα και οργανώσεις παγκόσμια, στα πλαίσια της απεύθυνσης των Κουβανών Κομμουνιστών στις οργανώσεις και τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο για τις τελευταίες εξελίξεις.

Το μήνυμα αναφέρει:

Μήνυμα στα κόμματα και στις πολιτικές και κοινωνικές κινήσεις και δυνάμεις στον κόσμο

Με πολύ μεγάλη χαρά, που συγκρίνεται μόνο με αυτή του ιστορικού θριάμβου της Κουβανικής Επανάστασης την 1η Ιανουαρίου του 1959, ο λαός μας γιορτάζει την επιστροφή των πέντε ηρώων κατά της τρομοκρατίας, που φυλακίστηκαν παράνομα στις φυλακές των ΗΠΑ για περισσότερα από 16 χρόνια και την απόφαση των κυβερνήσεων της Κούβας και των Ηνωμένων Πολιτειών να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις τους και να εργαστούν για την κανονικοποίησή τους. Το μόνο που παραμένει είναι η άρση του οικονομικού, εμπορικού,  χρηματικού και διπλωματικού αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στην Κούβα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τελικά αναγνώρισαν με τα λόγια του ίδιου τους του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, ότι η πολιτική εχθρότητας και αποκλεισμού για περισσότερο από μισό αιώνα έχει αποτύχει και πως αντί να απομονώσει την Κούβα, είχε συμβάλλει στη διεθνή απομόνωση των ΗΠΑ.

Αυτή η ιστορική νίκη έγινε δυνατή, πρώτα και κύρια, χάρη στο μακρόχρονο αγώνα του επαναστατημένου λαού μας υπό την ηγεσία των πρώτων ηγετών μας Φιντέλ και Ραούλ, αλλά και χάρη στο κουράγιο που μας έδωσε η αλληλεγγύη των φίλων μας από όλο τον κόσμο τις πέντε αυτές δεκαετίες.

Κατά συνέπεια, θα θέλαμε να μεταβιβάσουμε σε όλα τα κόμματα και τις πολιτικές, κοινωνικές και μαζικές κινήσεις και οργανώσεις, όπως και στις προσωπικότητες όλων των φίλων της Κούβας που έχουν βαδίσει μαζί μας, την πιο ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας για την εμπιστοσύνη τους στην Κουβανική Επανάσταση. Είμαστε πεισμένοι πως μπορούμε να συνεχίσουμε να υπολογίζουμε στην υποστήριξη σας για τις νέες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά στις νέες συνθήκες του σήμερα. Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως η Κούβα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα ιδανικά της ανεξαρτησίας, της εθνικής κυριαρχίας και του σοσιαλισμού.

Τμήμα διεθνών σχέσεων

Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας