Κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο σχεδιάζουν ομαδικές απολύσεις και απλήρωτη δουλειά

Ανακοίνωση γραφείου τύπου ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο σχεδιάζουν ομαδικές απολύσεις και απλήρωτη δουλειά.

Να οργανώσουμε τώρα την αντεπίθεση των αγώνων για την ανατροπή τους!

Με σταθερότητα στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους, κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και κεφάλαιο σχεδιάζουν και υλοποιούν την αντιδραστική ανασυγκρότηση του συστήματός τους πάνω στις ζωές της κοινωνικής πλειονότητας. Τα νέα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν, έρχονται στο φως μέσα από «μελέτες», «προτάσεις» και δημοσιεύσεις των εργοδοτικών και κυβερνητικών φορέων και ιδρυμάτων για να στρώσουν το έδαφος. Απλήρωτη δουλειά, κατάργηση επιδομάτων ανεργίας με «επιταγές» και ενίσχυση των επιχειρήσεων, απολύσεις χωρίς όρια, ισοπέδωση και πλήρης ‘απελευθέρωση» των εργασιακών σχέσεων. Αυτό εννοούν ως «ανάκαμψη» φυσικά η άθλια συγκυβέρνηση και η τρόικα.

Ιδιαίτερα σοβαρά είναι τα αντιδραστικά σχέδια- που διαρρέονται τις τελευταίες μέρες- όπως οι προτάσεις του ΚΕΠΕ (Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, συμβουλευτικού οργανισμού της κυβέρνησης και της εργοδοσίας) για κατάργηση του κατώτατου μισθού για τους νέους έως 29 ετών για 1 έτος (!), αλλά και του Ανώτατου Συμβούλιου Εργασίας – ΑΣΕ (όργανο του Υπουργείου Εργασίας), που ουσιαστικά αναγγέλλει την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων!

Απλήρωτη δουλειά για την τεράστια πλειοψηφία της νέας γενιάς, χιλιάδες νέες απολύσεις για τους εργαζόμενους, όλα για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου και την επιβολή μιας άνευ προηγουμένου εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Όλη η εργατική τάξη μια «Ειδική Οικονομική Ζώνη» χωρίς δικαιώματα, έρμαιο των εργοδοτών, χωρίς ζωή και μέλλον.

Σε μια κοινωνία με 1,4 εκατομμύρια ανέργους και σχεδόν 1 εκατομμύριο απλήρωτους εργαζόμενους και μόνο η σκέψη για απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και απλήρωτη δουλειά των νέων είναι καταστροφική! Δείχνει την αντιδραστική ουσία της πολιτικής του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, των επιτελείων της Ε.Ε και της τρόικα, του ΔΝΤ και των τσιρακιών τους.

Απέναντι σε όλα αυτά, η μόνη πραγματική ανάκαμψη που χρειάζεται η εργατική τάξη και η νέα γενιά είναι η άμεση ανάκαμψη του κινήματος και των αγώνων. Η οργάνωση της αντεπίθεσης του κόσμου της δουλειάς και η μάχη για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης είναι η μόνη πραγματική και ρεαλιστική διέξοδος και λύση. Κάθε αναμονή χειροτερεύει την κατάσταση, κανένας «σωτήρας» από τα πάνω δεν μπορεί να ανατρέψει το «μαύρο μέτωπο» κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Η μάχη πρέπει να δοθεί άμεσα, με μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες διάρκειας. Δεν μπορεί να τη δώσει καμιά υποταγμένη και ηττημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (όπως π.χ. η ΓΣΕΕ που δηλώνει σύμφωνη με τις προτάσεις του ΑΣΕ και η οποία συμμετέχει σε προγράμματα εργασίας που καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και διαφημίζουν τις δουλεμπορικές σχέσεις εργασίας, «προσλαμβάνοντας» εργαζόμενους με μαθητεία-VOUCHER όπως καταγγέλλουν συνδικάτα και εργατικά κέντρα). Τώρα χρειάζεται ένας νέος γύρος πανεργατικού ξεσηκωμού, με ενότητα, συντονισμό και αποφασιστικότητα. Με πρόγραμμα ανατροπής της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή και το μέλλον μας, πρόγραμμα και μάχες ανατροπής όλης της «συμμορίας» της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου και όποιου άλλου διαχειριστή της ίδιας ή παρόμοιας πολιτικής.

NΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 24/1/2014