Κλέβουν και τις καμπίνες των φαντάρων οι ακτοπλοϊκές!

Ανακοίνωση των Γραφείων Τύπου ΝΑΡ και νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Κλέβουν και τις καμπίνες των φαντάρων οι ακτοπλοϊκές!

Μεγάλη πρόκληση αποτελεί η πρακτική των ακτοπλοϊκών εταιρειών να μην παραχωρούν στους φαντάρους τις καμπίνες που δικαιούνται, με βάση τις καταστάσεις επιβίβασης όταν οι στρατευμένοι παίρνουν άδεια. Οι εφοπλιστές έχουν πληρωθεί από το ελληνικό δημόσιο για τις καμπίνες αυτές, τις οποίες δεν παραχωρούν στους φαντάρους και τις πουλούν σε άλλους επιβάτες, βγάζοντας διπλά χρήματα! Η παράνομη και κυνική αυτή πρακτική έχει καταγγελθεί εδώ και καιρό από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», αλλά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνει τα στραβά μάτια και αρνείται να πάρει ξεκάθαρη θέση. αφήνοντας το περιθώριο στις εταιρείες να αυθαιρετούν.

Η αντιμετώπιση των στρατευμένων παιδιών του λαού ως πολίτες β’ κατηγορίας και στο θέμα της μετακίνησής τους με πλοία όταν παίρνουν άδεια από τη μονάδα που υπηρετούν, είναι μία ακόμα πλευρά της οικονομικής αφαίμαξης και της πολύπλευρης υποβάθμισης και καταπίεσης των φαντάρων. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις, το αστικό κράτος και το κεφάλαιο αντιμετωπίζουν τους στρατευμένους πολίτες ως αναλώσιμο υλικό, θυσία στους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων για ΑΟΖ, υδρογονάνθρακες και πολλαπλά κέρδη.

Δεν μπορεί ούτε μια μέρα να παραταθεί η αθλιότητα με την υπεξαίρεση των καμπινών από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Το ΥΕΘΑ και τα Επιτελεία έχουν βαρύτατες ευθύνες, μπροστά σε αυτή την καραμπινάτη παρανομία.

Αποτελεί απαίτηση του κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό, να αναλάβει ο Ελληνικός Στρατός εξολοκλήρου το κόστος της υποχρεωτικής θητείας των φαντάρων. 

Οι φαντάροι δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας, ούτε αναλώσιμα πιόνια στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων και τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Γραφεία Τύπου ΝΑΡ και νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 15/7/2020