Κινητοποιήσεις Τρίτη και Πέμπτη ενάντια στο νόμο για τις διαδηλώσεις

 

Kλιμακώνονται οι αντιδράσεις ενάντια στο βαθιά αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο που βάζει «στο γύψο» τις διαδηλώσεις. Η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις «υπαίθριες συναθροίσεις» στην ολομέλεια της βουλής θα γίνει την Τετάρτη και την Πέμπτη, μέρα που η κυβέρνηση επιδιώκει να το ψηφίσει. Την προηγούμενη Δευτέρα, στην σύσκεψη εργατικών σωματείων στο πάρκο Ναυαρίνου, τέθηκε το θέμα και οι παρευρισκόμενοι συνδικαλιστές κατέληξαν να προτείνουν στα σωματεία «το συντονισμό και τη μεγιστοποίηση της δράσης ενάντια στο νομοσχέδιο-γύψο για τις διαδηλώσεις και εργατικούς αγώνες, στην κατεύθυνση της αποτροπής της ψήφισης και της ανατροπής του», «σε αυτήν την κατεύθυνση προτείνουμε προς τα συνδικάτα την οργάνωση πανεργατικής απεργίας πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, με την κατάθεση του στην ολομέλεια της Βουλής».

Με πρωτοβουλία οργανώσεων της μαχόμενης Αριστεράς συγκροτήθηκε «Επιτροπή για την ελευθερία στη διαδήλωση», με συμμετοχή αγωνιστών και συνδικαλιστών. Η Επιτροπή καλεί σε κινητοποίηση την Τρίτη 7 Ιούλη, στις 7.00 μ.μ. στα Προπύλαια. Επίσης, καλεί το λαϊκό κίνημα σε ξεσηκωμό. Την Πέμπτη πραγματοποίησε, στο Σύνταγμα, μαζική συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου το ΚΚΕ.

Την Επιτροπή για την Ελευθερία στη Διαδήλωση στηρίζουν μέχρι στιγμής οι εξής οργανώσεις: Αναμέτρηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ), Αριστερό Ρεύμα, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, ΟΚΔΕ, Πολιτική Κίνηση για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά, ανένταχτοι/ες. 

Απεργιακή πρόταση καταθέτει η ταξική πτέρυγα σε συνδικάτα, χωρίς όμως να βρίσκει υποστήριξη ούτε από το ΠΑΜΕ, ούτε από άλλες δυνάμεις. Πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος καλούν σε κινητοποίηση την Πέμπτη 9 Ιούλη, στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.