Κινητοποιήσεις ενάντια στο "συνέδριο" παρωδία της ΓΣΕΕ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

- Ώρα 7.15 π.μ.: Εξω από το ξενοδοχείο στο Καβούρι από νωρίς το πρωί συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι και σωματεία, απέναντι σε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Απαγόρευση εισόδου στο νόθο συνέδριο ακόμα και σε δημοσιογράφους.

- Ώρα 9.00 π.μ.: Λίγο πριν τις 9.00 π.μ. συγκροτήθηκε προεδρείο του "συνεδρίου", λίγο αργότερα ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής εφορευτικής επιτροπής με τη συμμετοχή και της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ!

- Ώρα 9.30 π.μ.: Έλεγχος ταυτότητας σε κάθε εισερχόμενο στο ξενοδοχείο και στους αντιπροσώπους από αστυνομικούς στις πόρτες! 

- Ώρα 9.50 π.μ.: Δήλωση έκαναν οι αντιπρόσωποι της ΑΤΕ από το συνέδριο-παρωδία. Οι αντιπρόσωποι της ΑΤΕ έκαναν την εξής Δήλωση (διαβάστηκε στη συγκέντρωση έξω από το "συνέδριο"):

Δήλωση των αντιπροσώπων της ΑΤΕ ΕΚΑ

"Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από την αγωνιστική ταξική ενότητα ΕΚΑ καταγγέλλουμε το συνέδριο παρωδία που στήνει η γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ στο Καβούρι.

Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δε θα συναινέσουμε σε ένα νόθο συνέδριο- παρωδία της κυβέρνησης και του κεφαλαίου και θα αποχωρήσουμε από όλες τις διαδικασίες του συνεδρίου. 

Καλούμε κάθε αντιπρόσωπο και κάθε αγωνιστική ταξική δύναμη να μην νομιμοποιήσει τη διαδικασία-καρναβάλι συμμετέχοντας σε ψηφοφορίες, αλλά να δώσουμε από κοινού τη μάχη για ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης."

-Ώρα 12.00 μ. Στην άδεια αίθουσα του "συνεδρίου", παρουσία μερικών εργατοπατέρων χαιρετίζουν η Φώφη Γεννηματά εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ο Πικραμένος εκ μέρους της κυβέρνησης και εκπρόσωπος της ακροδεξιάς "Ελληνικής Λύσης"!

-Ώρα 13.00 μ.μ. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής εφορευτικής επιτροπής με τη συμμετοχή και της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ. Γίνεται καταμέτρηση των ψήφων...

- Ώρα 14.00 μ.μ.: Δήλωση της Σύλβιας Κοιλάκου εκ μέρους των αντιπροσώπων της ΑΤΕ στο βήμα του "συνεδρίου": Δεν νομιμοποιούμε αυτή τη διαδικασία. Αποχωρούμε και καλούμε κάθε ταξική δύναμη να μην την νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή της σε ψηφοφορίες και διαδικασίες αυτή την παρωδία."

Δείτε εδώ το video με τη Δήλωση από το βήμα στο Καβούρι

_______________________________________________________

Συγκέντρωση και πορεία προς τα γραφεία της ΓΣΕΕ πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 24/2 το βράδυ μια σειρά κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία της Αθήνας, καταγγέλοντας το "συνέδριο" παρωδία που οργανώνει την Τρίτη 25/2 η ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.30 μ.μ. από το Πολυτεχνείο και με πορεία έφτασε στα γραφεία της ΓΣΕΕ στην Πατησίων. Οι εργαζόμενοι και ταξικοί συνδικαλιστές φώναξαν συνθήματα και έγραψαν συνθήματα στην είσοδο της ΓΣΕΕ.

Στη συγκέντρωση καλούσαν σωματεία που συντονίζονται για την διακλαδική απεργία της 19 Μάρτη, ενώ καλούσε και η "Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό". "Στις δικές μας πλάτες στήνουνε καρίερες-αλήτες, λέρες, εργατοπατέρες", "Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών", "Στήνουν συνέδριο στο Καβούρι, με ΜΑΤ και Μητσοτάκη να είναι πρώτη μούρη" φώναξαν οι εργαζόμενοι, καταγγέλοντας από τις ντουντούκες το άθλιο παιχνίδι του κρατικού, εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που επιχειρεί να διοργανώσει ένα "συνέδριο" χωρίς ομιλίες και διαδικασίες, μόνο για κάλπη, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ, με εισαγγελείς και μπράβους, και με καλεσμένους τον πρωθυπουργό και άλλους πολιτικούς αρχηγούς, την ώρα που στη Βουλή ψηφίζεται το αντεργατικό αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο!

Από το πρωί της Τρίτης 25/2, ταξικές δυνάμεις βρίσκονται συγκεντρωμένες έξω από το πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι, όπου ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την πρόσβαση πρός το "συνέδριο" της ΓΣΕΕ. Σε κάλεσμά της η ΑΤΕ ΕΚΑ η οποία έχει εκλέξει αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΓΣΕΕ υπογραμμίζει "Η Τρίτη 25 Φλεβάρη στην Αθήνα, πρέπει να αποτελέσει μέρα μάχης για το ταξικό εργατικό κίνημα και για όλους τους εργαζόμενους που καταλαβαίνουν την ανάγκη να ανατρέψουν τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, τις πολιτικές που συνεχώς στραγγίζουν τον εργαζόμενο και αδιάκοπα πλουτίζουν το Κεφάλαιο. Όλες οι ταξικές δυνάμεις πρέπει να οργανώσουν από κοινού μια πλατιά καμπάνια, που θα συνοδεύεται από γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις και ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς.  

Aυτό το μονοήμερο (!) συνέδριο - κωμωδία χωρίς συνδικαλιστική συζήτηση, για τις καρέκλες απροκάλυπτα πλέον, χωρίς διάλογο, χωρίς καμιά πολιτική δέσμευση, με αποκλεισμένο τον χώρο από τις κλούβες των ΜΑΤ είναι συνέδριο κρατικής βίας και εργοδοτικής νοθείας.

Οι εργαζόμενοι, τα ταξικά συνδικάτα, κάθε αγωνιστής και αγωνίστρια, πρέπει να πούμε ένα μεγάλο όχι στον εργοδοτικό-κρατικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, να σταματήσουμε τον εκφυλισμό, να μην επιτρέψουμε στον «συνδικαλισμό» της ταξικής συνδιαλλαγής και υποταγή, της ταξικής ειρήνης και συνεργασίας, της επιχειρηματικής δράσης και του ευρωπαϊκού λομπισμού να καθορίσουν την πορεία των αγώνων και των συνδικάτων μας! Διέξοδο μπορεί να δώσει η πάλη για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος."

Στη συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο στο Καβούρι συμμετέχουν πολλοί εργαζόμενοι, ενώ καλούν εκτός από την ΑΤΕ, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και μια σειρά άλλα σωματεία, τα εργατικά σχήματα-παρεμβάσεις-κινήσεις, ενώ στάση εργασίας έχουν κηρύξει εκτός από το ΣΜΤ και άλλα σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και η ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΤΕ δήλωσε ότι δεν θα νομιμοποιήσει τη φιέστα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Όπως αναφέρεται στην Ανακοίνωσή της "Η απευθείας παρέμβαση της εργοδοσίας, η άμεση επέμβαση του κράτους και των μηχανισμών του και η ωμή εμπλοκή της αστικής δικαιοσύνης στα συνδικάτα, είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα των κυρίαρχων υποταγμένων δυνάμεων της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος για να διασφαλίσουν όλοι μαζί συνδικάτα «ξεδοντιασμένα», κίνημα άσφαιρο και συμβολικό, εργαζόμενους υποταγμένους και χωρίς όργανα συσπείρωσης και πάλης."