Κινητοποίηση 6 Φεβρουαρίου ενάντια σε πρόστιμα και διώξεις

 

Σε κινητοποιήσεις στις 6 Φεβρουαρίου 2021 καλούν μια σειρά σωματεία, συλλογικότητες και οργανώσεις που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της "Επιτροπής Αλληλεγγύης σε διωκόμενους για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις" (δείτε το ιστολόγιο της Επιτροπής αναλυτικά στο: https://mazistonagona.blogspot.com) που έχει συγκροτηθεί ενάντια στα αυταρχικά πρόστιμα και τις διώξεις όλου του προηγούμενου διαστήματος.

Στις μέρες των κινητοποιήσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, για την απεργία στις 26/11, για τις 6 Δεκέμβρη και στη συνέχεια αντιμετωπίζουμε μια έξαρση της αστυνομικής καταστολής, του μπαράζ των διώξεων και των προστίμων σε όλη την χώρα σε  βάρος όσων συμμετέχουν. Η κυβερνητική επιδρομή εξελίσσεται με ΦΕΚ απαγορεύσεων κυκλοφορίας και συγκεντρώσεων, επίκληση του Ποινικού Κώδικα, αποφάσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας, και το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων.  

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην πολιτική και κινηματική δράση και για τις λαϊκές ελευθερίες και η έμπρακτη αλληλεγγύη από την πλευρά του κινήματος σε όσους διώκονται για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις είναι αναγκαία για να ορθώσουμε τείχος υπεράσπισης όσων αγωνίζονται, αλλά και για την προστασία στο καθένα και την καθεμιά που έρχεται αντιμέτωπος με τον κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία, την αστυνομική βία και καταστολή  και για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την επίθεση στο λαό.

Όπως αναφέρει το κάλεσμα της "Επιτροπής Αλληλεγγύης":

Η Επιτροπή ξεκινά καμπάνια για τη στήριξη όσων διώκονται και όσων έχουν υποστεί πρόστιμα από την αστυνομία  για τη συμμετοχή τους σε κινηματικές δράσεις συμμετείχαν στις δράσεις που καλούσαν οργανώσεις και φορείς του κινήματος.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καλεί εργατικά σωματεία, φοιτητικούς, συλλόγους, συλλογικότητες αγώνα και αλληλεγγύης, να στηρίξουν τη δράση της παράλληλα με τους δικούς τους αγώνες. Ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους-ες, τους άνεργους-ες να σπάσουμε το κλίμα του «φόβου» της καταστολής που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

Δεν θα μείνουμε στο σπίτι, μόνοι φοβισμένοι και ηττημένοι, θα αγωνιστούμε και με κάθε τρόπο θα κοντράρουμε την πολιτική τους που σπέρνει θάνατο, φτώχεια και αδιέξοδα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τον δρόμο του συλλογικού αργανωμένου αγώνα.

Αγώνας για ΖΩΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ,ΥΓΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ο δρόμος του αγώνα μπορεί να κερδίσει!

  • Να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες.
  • Δηλώνουμε την αντίθεσή της στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων στην απαγόρευση της  κυκλοφορίας & στην ποινικοποίηση της πολιτικής, κινηματικής δράσης.
  • Καταδικάζουμε την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα  για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Υποστηρίζουμε το δικαίωμα στους αγώνες.

Όλοι-ες στη συγκέντρωση, Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021, 12.00 μεσημέρι, Πλατεία Συντάγματος