Καταδίκη της νέας επιθετικής κίνησης του ιμπεριαλισμού κατά Βενεζουέλας

 

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταδικάζει τη νέα προσπάθεια ανατροπής της νόμιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας από μισθοφόρους που εισήλθαν στη χώρα από την Κολομβία, με στόχο τη δολοφονία στελεχών της κυβέρνησης και τη διενέργεια άλλων δολιοφθορών. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, παρά την έκτακτη κατάσταση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, συνεχίζει απτόητη τις τρομοκρατικές της ενέργειες κατά του λαού της Βενεζουέλας, καθώς διαπιστώνει ότι η πολιτική του εμπάργκο που ακολουθεί όλα τα τελευταία χρόνια δεν φέρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Το ίδιο αναποτελεσματική έχει αποδειχτεί μέχρι τώρα και η χρηματοδότηση και πολύπλευρη ιμπεριαλιστική υποστήριξη του ανδρείκελου της αντιδραστικής αντιπολίτευσης Γκουαϊδό, παρά τις συνεχείς πραξικοπηματικές του ενέργειες για να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Ο λαός της Βενεζουέλας με την αυτοοργάνωση του αποκρούει όλες αυτές τις προσπάθειες, βάζοντας φρένο στην επιθετικότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που έχει εκφραστεί μέχρι τώρα με ανοιχτές επεμβάσεις σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής. Μαζί με την Κούβα αντιστέκονται στον οικονομικό πόλεμο που ασκούν οι ΗΠΑ εναντίον τους, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις αντιδραστικές Κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής.

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση τάσσεται στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας και στηρίζει τον αγώνα του για την απόκρουση των επιθέσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ που συμπαρατάσσεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και υποστηρίζει το ανδρείκελό της Γκουαϊδό, αναγνωρίζοντάς τον ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, πέραν κάθε νομιμότητας.

Ο λαός της Βενεζουέλας και η διεθνιστική αλληλεγγύη θα νικήσουν!

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 8/5/2020