Καταγγελλία για τις προκλήσεις της αστυνομίας σε αγωνιστές που συμπαραστέκονται σε μετανάστες απεργούς πείνας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τις αντιδημοκρατικές προκλήσεις της αστυνομίας σε αγωνιστές και αγωνίστριες που συμπαραστέκονται σε μετανάστες απεργούς πείνας στα αστυνομικά τμήματα της Γλυφάδας και του Περιστερίου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τις αντιδημοκρατικές προκλήσεις της αστυνομίας σε αγωνιστές και αγωνίστριες που συμπαραστέκονται σε μετανάστες απεργούς πείνας στα αστυνομικά τμήματα της Γλυφάδας και του Περιστερίου.

Συγκεκριμένα, με πρόσχημα τη δήθεν μη τήρηση των μέτρων προστασίας επέβαλαν πρόστιμα στον Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικό Αθήνας και τον Τζαβέντ Ασλάμ πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας που πήγαν στο αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας μετά από πρόσκληση μεταναστών που βρίσκονται στοιβαγμένοι στο κρατητήριο.

Σχεδόν ταυτόχρονα, με τις ίδιες γελοίες δικαιολογίες, επέβαλαν πρόστιμο στην πρώην δημοτική σύμβουλο Αντωνία Βαφειάδου, στον καθηγητή Χρήστο Βαφειάδη, μέλη της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, στον ψυχίατρο Θ. Μεγαλοικονόμου, στον γιατρό και δημοτικό σύμβουλο Ιλίου Δημ. Γεωργίου, που σαν αντιπροσωπεία του ΣΥΠΡΟΜΕ πήγαν στο αστυνομικό τμήμα Περιστεριού για να εξετάσουν παρόμοιες καταγγελίες για άθλιες συνθήκες κράτησης οι οποίες είχαν οδηγήσει σε απεργία πείνας τους μετανάστες.

Την ίδια μέρα που η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στην εκκλησία, επιτρέποντας ουσιαστικά τις συναθροίσεις στους ναούς τη Μεγάλη Εβδομάδα, τιμωρεί με πρόσχημα την "ασφάλεια" όποιον εναντιώνεται στην κυβερνητική πολιτική, επιβάλλοντας πρόστιμα σε αγωνιστές και επιδιώκοντας να καταστείλει τους μαχόμενους υγειονομικούς και σε όσους εξέφρασαν με έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη τους σε όλη την Ελλάδα.

Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης δολοφονεί. Είναι κίνδυνος για την υγεία όλων μας, ντόπιων και μεταναστών!!. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους αγώνες των μεταναστών και των προσφύγων για να τελειώνουμε με το ρατσισμό, την αστυνομική καταστολή, για να κλείσουν όλες οι κλειστές και “ανοικτές” δομές - στρατόπεδα συγκέντρωσης, για να πάρουν χαρτιά οι μετανάστες και άσυλο οι πρόσφυγες, για να βρεθούν σε σπίτια και ξενοδοχεία μέσα στις πόλεις.

  • Απαιτούμε άμεση διαγραφή των αυθαίρετων προστίμων!
  • Άμεση Αποσυμφόρηση σε κρατητήρια και φυλακές και μέτρα προστασίας για κρατούμενους και εργαζόμενους. 
  • Να κλείσουν εδώ και τώρα τα άθλια και επικίνδυνα υγειονομικά στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, να γίνουν μαζικά τεστ και να μεταφερθούν σε σπίτια και ξενοδοχεία στις πόλεις.
  • Ο ρατσισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 9/4/2020