Καταγγελία για την απαράδεκτη αστυνομική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΚ

 

Καταγγελία ΝΑΡ και νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Το απόγευμα της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου πολυμελής ομάδα αστυνομικών επιχείρησε να προσαγάγει τον σ. Παντελή Παναγιωτακόπουλο, μέλος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από την είσοδο των γραφείων του κόμματος στην οδό Αναξαγόρα 14Α.

Μάλιστα, στις διαμαρτυρίες συντρόφων για το γεγονός οι αστυνομικοί απάντησαν με απειλές και προπηλακισμούς, φτάνοντας στο σημείο να απειλήσουν με επίδειξη όπλου δημοσιογράφο της Εργατικής Αλληλεγγύης, ενώ δεν δίστασαν να ρίξουν στο έδαφος τον Πάνο Γκαργκάνα, διευθυντή της Εργατικής Αλληλεγγύης, στέλεχος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Είναι φανερό ότι η επίθεση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής που μετά την επίθεση στο μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 7 Οκτώβρη στοχοποιεί αντιφασίστες, αντιρατσιστές, πρόσφυγες και μετανάστες.

Η συγκεκριμένη κίνηση δεν αποτελεί μια τυχαία έξαρση αστυνομικής αυθαιρεσίας. Αντίθετα, αποτελεί συστατικό στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής: στοχεύει στην τρομοκράτηση αυτών που θεωρούνται από την αστική τάξη «ταραχοποιά στοιχεία», που χαλάνε την «κανονικότητα» του συστήματος.

Η κυβέρνηση βλέπει την κρίση σαν «ευκαιρία»: πέρασε τον νέο πτωχευτικό κώδικα – δώρο στις τράπεζες και τα funds, ενώ θα επιχειρήσει μέσα στην πανδημία να περάσει το πιο σκληρό ίσως αντεργατικό νομοσχέδιο, το οποίο ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα στην απεργία και θεσμοθετεί την δεκάωρη εξαήμερη εργασία. Γνωρίζει όμως πως η περίοδος χάριτος τελειώνει: η φτώχεια κι η εξαθλίωση πλέον δεν μπορούν να κρυφτούν μέσα από τα non paper που αμάσητα δημοσιεύουν τα ΜΜΕ. Ετοιμάζεται για την έκρηξη που έρχεται.

Το κίνημα και οι πρωτοπόροι αγωνιστές του δεν τρομοκρατούνται!

Καλούμε τους εργαζόμενους δυναμικά να υπερασπιστούμε δικαιώματα και κατακτήσεις, αλλά και να διεκδικήσουν ακόμα περισσότερα.

  • ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
  • νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Γραφεία Τύπου, 31/10/2020